Ιταλός πρώην ζαχαροπλάστης προσφέρει μαθήματα επιβίωσης τύπου... «Νεάντερταλ» στις Άλπεις

Ιταλός πρώην ζαχαροπλάστης προσφέρει μαθήματα επιβίωσης τύπου... «Νεάντερταλ» στις Άλπεις

Ο 37χρονος με το... παλαιολιθικό look προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όσους συμμετέχουν στις εκδρομές του

agrioss_arthroo
Ο Guido Camia μπορεί να σε μάθει να ανάβεις φωτιά στο ύπαιθρο μόνο με δύο πέτρες, να επιβιώνεις στο δάσος τρώγοντας έντομα και να χτίσεις ένα καταφύγιο που θα σε προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης.

Ο 37χρονος, που έχει σπουδάσει ζαχαροπλάστης, πλέον βγάζει τα προς το ζην προσφέροντας μαθήματα επιβίωσης τύπου «Νεάντερταλ» στις ιταλικές Άλπεις.

Όσοι λαμβάνουν μέρος στις εκπαιδευτικές εκδρομές που διοργανώνει τα σαββατοκύριακα έχουν την ευκαιρία να τον δουν να σκαρφαλώνει βράχους και να ψαρεύει σε ρυάκια, ντυμένος με τομάρια ζώων, κρατώντας ένα δόρι και μοιάζοντας με φιγούρα που «δραπέτευσε» από τους... «Φλίντστοουνς».

agrioss2


Παρά το διασκεδαστικό τους ύφος, τα μαθήματα επιβίωσης του Camia συνοδεύονται από επίσημη σφραγίδα έγκρισης. «Εδώ και πέντε χρόνια, τα μαθήματά μου επιθεωρούνται από την Federazione Italiana Survival Sportivo e Sperimentale (FISS)» αναφέρει ο 37χρονος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί, σε αρκετά από τα μαθήματα που παραδίδει είναι ντυμένος με πιο συμβατικά ρούχα. Ωστόσο το πάθος του «για κάθε τι παλαιολιθικό» τον ενέπνευσε να υιοθετήσει το look «Νεάντερταλ», που δίνει έναν... διαφορετικό αέρα στις εκδρομές του.

Οι Νεάντερταλ, που εμφανίστηκαν στον πλανήτη σχεδόν πριν από 400.000 χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 40.000, ήταν «πολύ έξυπνοι», υπογραμμίζει ο Carnia. «Ανακάλυψαν τη φωτιά και μπορούσαν να προσαρμόζονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ήταν νομάδες που μετακινούνταν συνέχεια, ζούσαν σε σπηλιές, αλλά ήξεραν να χτίζουν και μικρά καταφύγια», προσθέτει ο 37χρονος.

agrioss3


Η τιμή των 80-100 ευρώ ανά διανυκτέρευση, εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες στις εκδρομές του Camia τη διαμονή σε ένα καταφύγιο μπιβουάκ. O ίδιος προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια 3 ωρών σε οικογένειες και σχολεία, με θέμα την επιβίωση στη φύση αλά... «Νεάντερταλ».

«Τους δείχνω πώς ζούσαν εκείνοι οι άνθρωποι, τι έτρωγαν, πώς άναβαν φωτιά και χρησιμοποιούσαν το δόρυ. Επίσης τους έδειχνα πώς να χρησιμοποιούν βασικά σκεύη για να μαγειρεύουν», διευκρινίζει ο 37χρονος.

agrioss_arthroo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης