Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Γιατί οι πρόωρες κάλπες ευνοούν τη Λέγκα του Σαλβίνι

salvini

Τα τρία σενάρια σε περίπτωση πρόωρων εκλογών για τις πιθανές εκλογικές συμμαχίες και το μοίρασμα των εδρών στο Κοινοβούλιο και τη Γερουσία, σύμφωνα με το Businessinsider.it

Όπως και να εξελιχθεί η κυβερνητική κρίση, που άνοιξε μετά τη διάσπαση της κομματικής συμμαχίας της ξενοφοβικής Λέγκας με το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων που κρατούσε το τιμόνι της χώρας, την οποία ανακοίνωσε χθες ο ηγέτης της Ματέο Σαλβίνι, σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, το κόμμα του θα είναι το μόνο που θα βγει κερδισμένο από τις κάλπες.

Τρία είναι τα σενάρια σε περίπτωση πρόωρων εκλογών για τις πιθανές εκλογικές συμμαχίες και το μοίρασμα των εδρών στο Κοινοβούλιο και τη Γερουσία, όπως προκύπτει από τους υποθετικούς υπολογισμούς, λαμβάνοντας ως γνώμονα την τελευταία δημοσκόπηση της AGI/YouTrend την 1η Αυγούστου. Σε αυτήν τη σφυγμομέτρηση η Λέγκα πιστώνεται με ποσοστό 36,8%, το κεντροαριστερό Pd (Δημοκρατικό Κόμμα) με 21,7%, το Κίνημα 5 Αστέρων με 17,6%, το δεξιό Forza Italia (του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) με 7,3% , το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας» (FdI) με 6,4%, το κεντρώο +Europa με 2,9%, οι Πράσινοι με 2,3% και «Η Αριστερά» με 2%. Και στους τρεις πιθανονολογούμενους εκλογικούς συνδυασμούς, με βάση την κοινή ή όχι κάθοδο των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς (που θα υπολογίζει διαφορετικά την κατανομή εδρών με βάση το ποσοστό των δυνάμεων και το άθροισμά του), ο κερδισμένος μένει πάντα ο Σαλβίνι.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει μία προγραμματική συνεργασία και κάθοδο στις εκλογές με όλες τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς. Εάν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά της δημοσκόπησης, μία κοινή κάθοδος όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς (Λέγκα-Forza Italia-FdI) στις εκλογές θα εξέλεγε μία συντριπτική πλειοψηφία τόσο στο Κοινοβούλιο (416 έδρες από τις 618) όσο και στη Γερουσία (210 από 309). Συνεπώς και στα δύο Σώματα η Κεντροδεξιά θα είχε πάνω από τα 2/3 των εδρών. Η μόνη σημαντική δύναμη της αντιπολίτευσης θα έμενε το Pd με 119 έδρες στο Κοινοβούλιο και 57 στη Γερουσία, καθώς θα ήταν το μόνο κόμμα της Αριστεράς που θα ξεπερνούσε το όριο του 3%. Το Κίνημα των 5 Αστέρων, που ήταν το πρώτο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές (Μάρτιος 2018) θα εξέλεγε μόνον 81 βουλευτές και 40 γερουσιαστές.

Η δεύτερη υπόθεση προβλέπει την περίπτωση ο Σαλβίνι να επιλέξει μία μοναχική πορεία της Λέγκας στις εκλογές. Με σχεδόν το 37% των ψήφων το κόμμα του θα ήταν μακράν η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική παράταξη, με 283 έδρες στο Κοινοβούλιο και 143 στη Γερουσία. Όμως, αυτοί οι αριθμοί δεν αρκούν για να του εξασφαλίσουν μία πλειοψηφία. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν άκρως απαραίτητοι για τον Σαλβίνι οι 62 βουλευτές και οι 31 γερουσιαστές που θα εξέλεγαν οι Forxa Italia και το ακροδεξιό FdI. Σε μία περίπτωση μοναχικής καθόδου της Λέγκας, το Pd θα εξέλεγε 153 βουλευτές και 73 γερουσιαστές, ενώ το Κίνημα 5 Αστέρων 118 και 60, αντίστοιχα.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει μία κοινή κάθοδο της Λέγκας με το FdI, αλλά όχι το Forza Italia. Με πάνω από 43%, αυτή η υποθετική συμμαχία θα εξασφάλιζε μία ευρεία πλειοψηφία με 353 έδρες στη Βουλή και 181 στη Γερουσία. Σε αυτήν την περίπτωση, στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου οι ομάδες της αντιπολίτευσης θα ήταν τρεις: Της Κεντροαριστεράς (131 βουλευτές και 61 γερουσιαστές), του Κινήματος (102-50) και η τρίτη της Forza Italia (30-15).

Πηγή: Businessinsider.it, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Hellier70gr

H ουσία είναι ότι ο Σαλβίνι στις τελεταίες εκλογές συγκυβέρνησε έχοντας 17%, με τους ψευτοαριστερούς των κινήματος των 5 αστέρων. Αφού ο κόσμος τους είδε για λίγο καιρό, τώρα το κόμα του Σαλβίνι έχει 36% και το κίνημα των 5 αστέρων 17%. Δεν είναι βλάκας να συνεχίσει να κυβερνάει από μειονεκτική θέση και να πρέπει να εξυπηρετεί και τις ιδεοληψίες των ψευτοαριστερών. Καθαρά θέμα πολιτικής εξουσίας είναι.

Αγύριγο__μαγκάλι

Η επικίνδυνη πολιτική των Ματέο Ρέντσι, Πάολο Τζεντιλόνι και Τζουζέπε Κόντε που δεν ήθελε άλλους μετανάστες στην Ιταλία ενώ δεν τολμούσε (είχε το θράσος) να αμφισβητήσει και τις εθνοσωτήριες αποφάσεις της Ε.Ε, οδήγησαν τον Ιταλικό λαό στην απελπισία με αποτέλεσμα τις αναγκαστικές πρόωρες εκλογές. Ο Ιταλικός λαός πιστός στα ιδεώδη της Ε.Ε των λαών και των αξιών και στην αλληλεγγύη για όλους τους μετανάστες της Υφηλίου θέλει κυβέρνηση Ευρωπαϊκή και Ανθρωπιστική.

Και τι σχεση εχουν

οι λαθρο με τον "ανθρωπισμο" που απευθύνεται σε άλλο είδος;

Ιταλιάνο

Ο πιο ηλίθιος πολιτικός εβερρρ,

Ο Αλεξης;

.

αντωνια

AVANTI SALVINI! απ'οτι φαινεται εχει πολλους οπαδους και στην Ελλαδα. επιτελους ξυπνανε οι λαοι απο το ληθαργο της αριστερης αποχαυνωσης, τι καλο εκανε η αριστερα απο τοτε που υπαρχει; πηρε απο μας τους μεσαιους και τα μοιρασε στους τεμπεληδες, εξαρτημενους, γυφτους, λαθρομεταναστες, κλπ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!! ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΣ! το ασυλο να το εφαρμοσεις, οχι μονο στα λογια, και επιτελους........εχεις πλειοψηφια, ετσι λειτουργει η δημοκρατια κυριακο, οχι οπως ο ΣΥΡΙΖΑ που χρειαστηκε και τους ψηφους του καμμενου!

Ναι αλλα

στους 'εξαρτημενους' 'γυφτους' δεν εδωσε γιατι απ' ο,τι βλεπω ο Πολακις ο ιδιος εμεινε.

Bell Curve

Ο πλανήτης πήγαινε μπροστά όταν η μαύρη φυλή ήταν περιορισμένη σε αριθμό και γεωγραφικά εντοπισμένη στην Αφρική. Ο βιολογικός παράγοντας είναι ανίκητος. Δεν θα πάρεις κανίς για κυνηγόσκυλα, ούτε κυνηγόσκυλα για τσομπανόσκυλα.... Υπάρχουν βιολογικές διαφορές, που δεν είναι πολιτικώς ορθό να αναφέρουμε....

Δυστυχώς

Για σένα η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει χρώμα.

Άντε.

Ανέφερε τις βιολογικές διάφορες είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τις αντιεπιστημονικές μπούρδες που θα γράψεις! Μαθέ επίσης ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός απ την Αφρική ξεκίνησε ούτε απ την Ασία ούτε απ' την Ευρώπη εκτός εάν θεωρείς τους αρχαίους αιγυπτίους κατώτερους βιολογικά.

Αφήστε τα προμασημένα και σκεφθείτε

Πρέπει ο πολιτικός να κάνει αυτό που του ζητάει ο λαός η ο λαός πρέπει να κάνει αυτό που του λέει ο πολιτικός; Στην προκείμενη περίπτωση και αν η ταπεινότητα μου κατάλαβε καλά, ο λαός θέλει να τελειώνει το καραγκιοζιλικι και η χολέρα με τους λαθροπροσφυγοψευτομετανάστες και ο Σαλβινι υπακούει. Ναι η όχι;

Μένιος (Αριστομένης)

Το Πακιστάν έχει εκατοντάδες εκατομμύρια πλυθυσμό. Αν το 1% πάει στην Ιταλία και άλλο 1& πάει στην Ελλάδα, σημαίνει 2-3 εκατομμύρια Πακιστανοί λαθρομετανάστες-απρόσκλητοι. Είμαι "ξενοφοβικός" αν δεν μου αρέσει αυτό; Μέχρι που θα πάει η δκτατορία του "political correct";

Αρης

Πολύ απλά ο Σαλβινι είναι πατριώτης,λογικός και φυσιολογικός.Αυτο ακριβώς που λείπει απ' την Ελλαδα

Πολιτική ορθότητα της πλακας.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο χώρος της δεξιάς στην Ιταλία έχει γύρω στο 61%. Χωρίς την άκρα δεξιά. Και τα ΜΜΕ εξακολουθούν να μιλάνε για ρατσιστές και ξενοφοβικους. Δεν καταλαβαίνετε κύριοι ότι έτσι προσβαλετε την πλειοψηφία του ιταλικού λαού?

α

Άντε και στα δικά μας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης