ΗΠΑ: Πάνω από 200 δήμαρχοι ζήτησαν νέους νόμους για την αγορά όπλων

ΗΠΑ: Πάνω από 200 δήμαρχοι ζήτησαν νέους νόμους για την αγορά όπλων

Αίτημα 214 δημάρχων αμερικανικών πόλεων από το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα προς τη Γερουσία, έπειτα  από τα μακελειά σε Οχάιο και Τέξας

usa_guns
Περισσότεροι από 200 δήμαρχοι αμερικανικών πόλεων προέτρεψαν την Πέμπτη τη Γερουσία να υιοθετήσει εκτάκτως νέους νόμους για τον έλεγχο της αγοράς των όπλων, μετά τις πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.

Διακόσιοι δέκα τέσσερις δήμαρχοι του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού Κόμματος έστειλαν επιστολή στους ηγέτες της Γερουσίας για να τους ζητήσουν να συγκαλέσουν μια έκτακτη συνεδρίαση και να οργανώσουν τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για δύο νομοσχέδια που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα κείμενα προβλέπουν την ενίσχυση των ελέγχων για το παρελθόν των αγοραστών στο σύνολο των συναλλαγών, περιλαμβανομένων των ελέγχων στις πωλήσεις όπλων μεταξύ ιδιωτών ή σε εκθέσεις όπλων, και να παραταθεί στις 10 ημέρες το διάστημα μεταξύ του ελέγχου και της παράδοσης των όπλων.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις «θα καταστήσουν ασφαλέστερες τις πόλεις μας χωρίς να υπονομεύουν τα δικαιώματα των ιδιοκτητών όπλων» τονίζουν οι συντάκτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι δήμαρχοι του Ελ Πάσο στο Τέξας και του Ντέιτον στο Οχάιο, όπου 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο από ενόπλους, που έσπειραν τον θάνατο με αυτόματα τουφέκια.

«Σας εκλιπαρούμε να αναστείλετε τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το καλοκαίρι για να ψηφίσετε αυτούς τους νόμους και να βοηθήσετε να μειωθεί η ένοπλη βία και το βαρύ τίμημα που πληρώνει το Έθνος και οι πόλεις μας» υπογραμμίζουν.

Τα δύο νομοσχέδια είχαν εγκριθεί τον Φεβρουάριο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, όμως δεν εγγράφηκαν ποτέ στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Μιτς ΜακΚόνελ.

Κλείσιμο
Οι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο πλευρό του πανίσχυρου λόμπι όπλων NRA, αντιτίθενται σε κάθε νόμο, που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα εμποδίζει το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να οπλοφορούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης