Στους 14 οι νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ

Στους 14 οι νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ

Ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στις 07:30 ώρα Ελλάδας στη δυτική Καμπούλ  - Δέκα από τους δεκατέσσερις νεκρούς είναι άμαχοι - Στους 145 οι τραυματίες

kabul
Επίθεση με παγιδευμένο όχημα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ 145 τραυματίσθηκαν, στην πλεινότητά τους άμαχοι, το πρωί της Τετάρτης στη δυτική Καμπούλ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στις 09:00 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας) στη δυτική Καμπούλ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δέκα από τους δεκατέσσερις νεκρούς είναι άμαχοι, όπως και 92 από τους τραυματίες, διευκρίνισαν.


Κλείσιμο
Ένας αφγανός δημοσιογράφος, ο Ζακερία Χασάνι, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως βρέθηκε «σε απόσταση 400 μέτρων από την έκρηξη» και πως είδε «ανθρώπους να πέφτουν καταγής και μετά να τρέχουν πανικόβλητοι».

«Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν Ήταν ο απόλυτος τρόμος. Είδα γυναίκες να κλαίνε αναζητώντας απελπισμένες τους συζύγους ή τα παιδιά τους», πρόσθεσε.


Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 95 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης, «οι περισσότεροι από τους οποίους γυναίκες και παιδιά», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Ουαχιντουλάχ Μαγιάρ.


Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ ανέλαβε στα κοινωνικά δίκτυα την ευθύνη για την επίθεση, προσθέτοντας πως πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης