Βρετανία: «Ανοιχτό» το Εργατικό Κόμμα για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Βρετανία: «Ανοιχτό» το Εργατικό Κόμμα για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Οι σκωτσέζοι ψηφοφόροι θα υποστηρίξουν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο θέλουν να διεξαχθεί εντός των επόμενων δύο ετών, δείχνει δημοσκόπηση 

British-Scotish-flags
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα πρέπει να επιτρέψει στη Σκωτία τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της, αν το σκωτσέζικο κοινοβούλιο ψηφίσει υπέρ της πραγματοποίησής του, δήλωσε σήμερα ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στο κόμμα.

Ο Τζον Μακντόνελ σημείωσε σε εκδήλωση στην οποία παρέστη στο περιθώριο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου ότι το κόμμα του δεν θα πρέπει να προσπαθήσει να εμποδίσει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, γράφει η Guardian, η οποία επικαλείται τις δηλώσεις του.

"Δεν θα πρέπει να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο. Θα αφήσουμε τον λαό της Σκωτίας να αποφασίσει. Αυτό είναι δημοκρατία", σημείωσε ο Μακντόνελ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Οι σκωτσέζοι ψηφοφόροι θα υποστηρίξουν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο θέλουν να διεξαχθεί εντός των επόμενων δύο ετών, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και η οποία δίδει μια ένδειξη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να καταρρεύσει λίγο μετά την αποχώρησή του από την ΕΕ.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης