Ο Τσαβούσογλου πρόβαλε χάρτη με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την Κρήτη!

tsa1

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών που ονειρεύεται την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να εκτείνεται μέχρι την Κρήτη  - «Η Ελλάδα κρατάει κλάδο ελαίας αλλά διαθέτει και ξίφος», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Οι προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεπέρασαν κάθε όριο, καθώς αυτή τη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, παρουσιάσε χάρτη με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την... Κρήτη.

Στην ομιλία του «στο συνέδριο των πρεσβευτών» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε το ενδιαφέρον της Τουρκίας στην Κύπρο αλλά και την επιθυμία της Άγκυρας για συνεργασία με την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μάλιστα, παρουσίασε και τον χάρτη που η Τουρκία υποστηρίζει πως εκτείνεται η υφαλοκρηπίδα της η οποία περιλαμβάνει όλη την περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου.

Οι σκιασμένες με κόκκινο χρώμα περιοχές που ονειρεύονται οι Τούρκοι:

tsa549«Ζητούμε δίκαιη διανομή του πλούτου»

H Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην κυπριακή ΑΟΖ, ήταν το μήνυμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Άγκυρα.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «μετά το γεωτρύπανο Φατίχ, δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Επιθυμία μας είναι η δίκαιη διανομή του πλούτου. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού, όπως και δεν επιβάλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν θα κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στο πλαίσιο του Καζάν - Καζάν, δηλαδή του win - win. Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμά μας σε όλους όσοι δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Βίντεο από την ομιλία Τσαβούσογλου:

Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye net mesaj!
«Η Ελλάδα κρατάει κλάδο ελαίας αλλά διαθέτει και ξίφος», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη δημιουργία Διεύθυνσης Αμυντικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι ένας παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος».

«Με το μνημόνιο στενής συνεργασίας μπορούμε να έχουμε απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των ενεργειών αλλά και των αντιλήψεων των δύο υπουργείων. Συμβατών με το ευρύτερο δόγμα της πατρίδας μας, μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί να βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μίας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι ένας παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

«Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ, στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στενή συνεργασία μας», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία είχε ξαναπαρουσιάσει χάρτες τον Μάιο με την κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ σαν «τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε παρουσιάσει τον Μάιο σε ξένους διπλωμάτες χάρτη με τις διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο που εξαφανίζει την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σύμφωνα με το CNN Turk, στο τουρκικό ΥΠΕΞ, τον Μάιο κλήθηκαν για πρώτη φορά ξένοι διπλωμάτες στην Άγκυρα ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τουρκικές θέσεις για την ανατολική Μεσόγειο. Στη συνάντηση συμμετείχαν και διπλωμάτες από Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα.

Όπως ανέφερε το τότε δημοσίευμα, οι Τούρκοι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι εργασίες γεώτρησης γίνονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στις περιοχές για τις οποίες έχει άδεια στη κρατική εταιρεία πετρελαίου από τα κατεχόμενα.

Στον χάρτη σημειώνονται με κόκκινο οι περιοχές της φερόμενης τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπου γίνονται οι εργασίες γεώτρησης.

Στο χάρτη με ροζ σημειώνονται οι περιοχές που τα κατεχόμενα «αδειοδότησαν» την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, ενώ με κίτρινο τα τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία δεν αναγνωρίζουν και έδειξαν ότι συμπίπτουν με τις δικές τους περιοχές.


xar1
xar2ΣΧΟΛΙΑ (309)

Αντύπα

Ευχάριστα νέα τουλάχιστον να κάνουμε μπίζνες δηλαδή να πάρουμε και εμείς ποσοστά.Δεν καταλαβαίνω κάποιους που το παίζουν και πατριώτες ελεος πια έτσι γυρνάμε ποσό πολλά χρόνια πίσω.Δεν έχουμε δύναμη δεν έχουμε και μυαλό διπλό κακό .

Last

Είσαι έτοιμος για πόλεμο Μητσοτάκη ; Ρώτα τους αρχηγούς και τον εαυτό σου . Είναι αρχή το ότι πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος .

tipotas

το δίκαιο του νταβατζή δεν υπάρχει, δε θα σας πολεμήσουν ούτε οι αμερικάνοι, ούτε οι ευρωπαίοι, ούτε οι ρώσοι, ο λαός σας θα σας φάει,

ETHNIKOPROS

Το Αγαιο ειναι ελληνικη .ωωωωωπα, συγνωμην, αγγλοαμερικανικη λιμνη, ηθελα να πω.

WIN WIN

Αν θελεις γειτονα να εκμεταλλευτουμε μαζι τους υδρογονανθρακες θα πρεπει ΠΡΩΤΑ να ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και να σταματησεις τις παραβιασεις στο Αιγαιο. Μονο δυο φιλικες χωρες μπορουν να συνυπαρξουν αρμονικα και να εφαρμοσουν το WIN WIN που ζητας. Δειξε λοιπον πρωτα τις φιλικες σου προθεσεις και μετα θα τα βρουμε...

Υπόψη Τσαβούσογλου

Καζάν-Καζάν τσόκ μερσί, καραγκιόζ-τσαμπούκ Μεβλούτ. Γιουνανιστάν σεϊτάν ασκέρ γιόκ μπουνταλά, τσουτσού γκιουζέλ.

"Έλληνες και Κύπριοι,να μοιράσουμε δίκαια τον πλούτο που εσείς παράγετε".

Είπε ο Τσαβούσογλου.

John Pap

Η Ελλάδα είναι μιά μικρή δύναμη, έτσι όπως είναι τα φέρνει βόλτα δύσκολα. Ξέρετε τι με στεναχώρησε;Ο Άκης αφού μάσησε με τα τσιράκια του τα χρήματα για την άμυνα της χώρας, αυτός και η παρεούλα του έπεσαν στα μαλακά...και δεν είναι μόνον αυτοί, είναι μπόλικοι αυτοί που μας έκαναν ζημιά και δεν έπαθαν τίποτα. Να...Τσίπρας ας πούμε, ξέσκισε την Ελλάδα για να ταίζει το κάθε κοπρόσκυλο που έρχεται στην Ελλάδα με τις σαγιονάρες, αυτός τι έπαθε για τις κακόβουλες ενέργειές του εναντίον μας;Πήγε σπίτι του...ε ΚΑΙ?Σιγά τα αουά. Από την άλλη μεριά οι έλληνες είναι ένας βαθυά διχασμένος λαός, αυτό είναι το αόρατο χέρι που μας κρατάει μέσα στην τρύπα με τα σκατά και δεν βλέπω καμία διάθεση βελτίωσης, άρα;;;;

Λευτέρης

Αν επιθυμείς ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο.

Δένδια πες του ότι το μουστάκι

είναι ο φερετζές του φούστη. Να μη πολυκουνιέται ο λούλης

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης