Audi: Πρώην διευθύνων σύμβουλος κατηγορείται για απάτη στο «dieselgate»

Audi: Πρώην διευθύνων σύμβουλος κατηγορείται για απάτη στο «dieselgate»

Ο Ρούπερτ Στάντλερ μπορεί να γίνει ο πρώτος επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστών για το σκάνδαλο

stadler
Την κατηγορία της απάτης απέδωσαν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχες της Γερμανίας, σχετικά με το ρόλο της θυγατρικής της Volkswagen στο σκάνδαλο ρύπων, «dieselgate».

Ο Στάντλερ και άλλοι τρεις αξιωματούχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας κατηγορούνται επίσης για παραποίηση πιστοποιητικών και παράνομη διαφήμιση, από τους Γερμανούς εισαγγελείς του Μονάχου.

Με βάση τις κατηγορίες που έχπουν αποδοθεί, ο 56χρονος Στάντλερ, που ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Audi για 11 χρόνια, μπορεί να γίνει ο πρώτος επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα δικαστεί για το σκάνδαλο.

Θυμίζεται πως περισσότερα από 11 εκατομμύρια ντίζελ οχήματα σε όλο τον κόσμο εξοπλίστηκαν με λογισμικό που «ξεγέλασε» τις δοκιμές εκπομπών των ρυθμιστικών αρχών, με αποτέλεσμα τα οχήματα να παράγουν πολύ πιο επιβλαβείς ρύπους κατά την κίνησή τους στο δρόμο από τα προτεινόμενα όρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης