Πάπας Φραγκίσκος για συνάντηση Τραμπ-Κιμ: Προσεύχομαι αυτό το γεγονός να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την ειρήνη
«Τις τελευταίες ώρες είδαμε στην Κορέα ένα καλό παράδειγμα της κουλτούρας της συνάντησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο πάπας Φραγκίσκος
Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτισε σήμερα τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και εξέφρασε την ελπίδα αυτή να οδηγήσει στην ειρήνη.
«Τις τελευταίες ώρες είδαμε στην Κορέα ένα καλό παράδειγμα της κουλτούρας της συνάντησης. Χαιρετίζω τους πρωταγωνιστές και προσεύχομαι μια τέτοια σημαντική χειρονομία να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ειρήνης, όχι μόνο στη χερσόνησο αυτή (την κορεατική), αλλά για το καλό και ολόκληρου του κόσμου», είπε ο πάπας κατά το εβδομαδιαίο του κήρυγμα στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε το πόδι του σήμερα στο βορειοκορεατικό έδαφος όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα και συμφώνησε στην επανέναρξη των συνομιλιών για τα πυρηνικά.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι