Τραμπ: Θα κερδίζαμε σε 1 εβδομάδα τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αλλά δεν θέλω να... σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους

Τραμπ: Θα κερδίζαμε σε 1 εβδομάδα τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αλλά δεν θέλω να... σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους

Σε περίπτωση πολέμου το Αφγανιστάν «θα εξαφανιστεί από προσώπου Γης» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

tramp-war
Αίσθηση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το ενδεχόμενο ενός πολέμου στο Αφγανιστάν και τις συνέπειες που θα προκαλέσει αυτός.

Υποδεχόμενο τον πρωθυπουργό του Πακιστάν στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι θα μπορούσε να κερδίσει έναν πόλεμο στο Αφγανιστάν «σε μια εβδομάδα» αλλά δεν θα το κάνει γιατί δεν θέλει να «εξαφανίσει από το πρόσωπο της Γης» τη χώρα και να σκοτώσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους!

«Είμαστε σαν τους αστυνομικούς. Δεν κάνουμε πόλεμο. Αν θέλαμε να ξεκινήσουμε πόλεμο με το Αφγανιστάν και να τον κερδίσουμε, θα μπορούσα να κερδίσω τον πόλεμο αυτό σε μια εβδομάδα. Αλλά δεν θέλω να σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους. Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.



Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Καν, είχε ως στόχο να ξεμπλοκάρει η αμερικανική βοήθεια προς τη χώρα του μετά την απόφαση Τραμπ να την «παγώσει» υποστηρίζνοτας ότι το Ισλαμαμπάντ δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές.

Κλείσιμο
«Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι τώρα έχουμε μια καλύτερη σχέση με το Πακιστάν από ό,τι όταν δίναμε τα λεφτά. Αυτά τα χρήματα μπορούν να επιστρέψουν» ήταν η απάντηση του Τραμπ στην προσπάθεια του Πακιστανού πρωθυπουργού.

Οι Αμερικανί ελπιζουν ότι τις επόμενες ημέρς οι Ταλιμπάν θα μπορούσαν να προσέλθουν να συζητήσουν για το ενδεχόμενο ειρήνης στην περιοχή με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να δηλώνει «το Πακιστάν έχει κάνει προσπάθειες να διευκολύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και θα τους ζητήσουμε να κάνουν περισσότερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης