Ο Σαλβίνι θα λύσει το μυστήριο: Χρηματοδοτήθηκε το κόμμα του από τη Ρωσία;

Ο Σαλβίνι θα λύσει το μυστήριο: Χρηματοδοτήθηκε το κόμμα του από τη Ρωσία;

Σύμφωνα με δημοσίευμα, συνεργάτης του Σαλβίνι προσπάθησε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη Λέγκα μέσω πετρελαϊκής συμφωνίας με τη Ρωσία

000_1IS410
Τελικά υποχώρησε. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο της χώρας του σχετικά με τις καταγγελίες, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, ότι το κόμμα του επιδίωξε να λάβει παρανόμως χρηματοδότηση από τη Ρωσία.

Όλα άρχισαν όταν ο αμερικανικός ιστότοπος BuzzFeed μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ένας συνεργάτης του Σαλβίνι προσπάθησε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το κόμμα μέσω μιας πετρελαϊκής συμφωνίας με τη Ρωσία.

Απομαγνητοφωνημένα κείμενα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Μόσχας και στην οποία συζητήθηκε η πετρελαϊκή συμφωνία έφερε στο φως ο αμερικανικός ιστότοπος.

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, αποδείξεις ότι επικυρώθηκε κάποια συμφωνία. Την ίδια ώρα ο Σαλβίνι αρνείται ότι γνώριζε για τη συνάντηση ή ότι ο συνεργάτης του, ο Τζανλούκα Σαβοΐνι, ενεργούσε εξ ονόματός του.

Ο Σαβοΐνι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση, για την οποία διενεργείται προκαταρκτική έρευνα.

Ο Σαλβίνι από την πλευρά του αρνείται ότι η Λέγκα έλαβε οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τη Μόσχα και απειλεί ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος οποιουδήποτε τον κατηγορήσει για τέτοιο αδίκημα.

Ο Σαλβίνι αρνείται και ότι συνεργάζεται στενά με τον Σαβοΐνι, ο οποίος είναι επικεφαλής φιλορωσικού πολιτιστικού οργανισμού. Όμως οι ιταλικές εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται μαζί – σε κάποιες, κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους στη Μόσχα.

Ο Σαβοΐνι φωτογραφήθηκε επίσης σε ένα επίσημο δείπνο στη Ρώμη αυτόν τον μήνα, προς τιμή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο ίδιος ο αντιπρόεδρος ζήτησε να προστεθεί ο Σαβοΐνι στον κατάλογο των προσκεκλημένων, κάτω όμως που ο Σαλβίνι αρνείται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης