Γαλλία: Οπαδοί της Αλγερίας τα έσπασαν στο Παρίσι - Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες

Γαλλία: Οπαδοί της Αλγερίας τα έσπασαν στο Παρίσι - Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες

Χιλιάδες Αλγερινοί βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα - Βανδαλισμοί σε αυτοκίνητα και καταστήματα, μολότοφ, πέτρες και άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία

000_1IM9ZT
Νύχτα συγκρούσεων και χάους ήταν για το Παρίσι η χθεσινή και αυτή τη φορά πρωταγωνιστές δεν ήταν τα «κίτρινα γιλέκα», αλλά οπαδοί της Αλγερίας, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας προκειμένου να πανηγυρίσουν για την πρόκριση της Εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου στην ημιτελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Η νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες Αλγερινούς που ζουν κατά κύριο λόγο στο Παρίσι. Αρχικά τα πράγματα ήταν καλά. Στη συνέχεια όμως, μία μερίδα Αλγερινών άρχισε να προκαλεί καταστροφές και βανδαλισμούς σε καταστήματα και μνημεία.

Οι Αλγερινοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην αψίδα στο Champs-Elysees, κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο. Λίγη ώρα μετά η αστυνομία επενέβη και ζήτησε από τους οπαδούς της Αλγερίας να αποχωρήσουν.

Γύρω στις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, άρχισαν τα επεισόδια. Οι Αλγερινοί πετούσαν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με βροχή από χημικά, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Αποτέλεσμα των συγκρόύσεων στο Παρίσι, ήταν πολλά σπασμένα αυτοκίνητα και καταστήματα.

Αλγερινοί βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις, όπως τη Μασσαλία, τη Λιόν και τη Βαλένς.

Κλείσιμο
000_1IM9R2


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης