Λιβύη: Στη διάσωση 65 μεταναστών προχώρησε πλοίο γερμανικής ΜΚΟ

Λιβύη: Στη διάσωση 65 μεταναστών προχώρησε πλοίο γερμανικής ΜΚΟ

Η γερμανική ΜΚΟ περιμένει απάντηση σχετικά με τη χώρα που θα αναλάβει την ευθύνη φιλοξενίας των μεταναστών

kurdi_migrants
Το πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea - Eye, διέσωσε το πρωί της Παρασκευής 65 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης και περιμένει απάντηση από την Μάλτα, τη Ρώμη και την Τρίπολη για το ποια χώρα θα αναλάβει την ευθύνη τους.

Το Alan Kurdi εντόπισε το, υπερβολικά φορτωμένο φουσκωτό, τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε η γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye. Η μηχανή του σκάφους λειτουργούσε κανονικά και διέθετε αρκετά καύσιμα, ωστόσο οι επιβαίνοντες δεν διέθεταν ούτε δορυφορικό τηλέφωνο, ούτε GPS.

"Οι άνθρωποι αυτοί ήταν απίστευτα τυχεροί που εντοπίστηκαν με τα κιάλια τις πρώτες πρωινές ώρες. Χωρίς τηλέφωνο για καθοδήγηση μέσω δορυφόρου και χωρίς γνώσεις ναυσιπλοΐας, οι νέοι αυτοί άνθρωποι θα είχαν σίγουρα εξαφανιστεί", σημειώνει ο υπεύθυνος του Alan Kurdi, Γκόρντεν Ίζλερ σε ανακοίνωσή του.

Το συγκεκριμένο πλοίο βαφτίστηκε Alan Kurdi από την Sea - Eye, σε έναν φόρο τιμής στον μικρό Σύρο πρόσφυγα Αλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρός σε μια τουρκική ακτή το 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Sea-Eye, ούτε η Μάλτα, ούτε η Ιταλία, αλλά ούτε και οι αρχές της Λιβύης έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής στα αιτήματα της ΜΚΟ.

Για την αντιμετώπιση παρόμοιας κατάστασης, η κυβέρνηση της Μάλτας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αποστείλει ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού σε αναζήτηση και συλλογή των περίπου 50 μεταναστών που διεσώθησαν την Πέμπτη από ιστιοφόρο της συλλογικότητας της αριστεράς, Mediterranea.

Η Ιταλία, υπό την ώθηση του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησής της Ματέο Σαλβίνι, έκλεισε τα λιμάνια της στα πλοία των ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες στην θάλασσα και τα θεωρεί συνεργούς των παράνομων διακινητών.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης