ΗΠΑ: Αυξάνουν την πίεση στην Κούβα για τη συνέχιση της συνεργασίας της με Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Αυξάνουν την πίεση στην Κούβα για τη συνέχιση της συνεργασίας της με Βενεζουέλα

Κυρώσεις κατά της βασικής εταιρείας εισαγωγής και εξαγωγής πετρελαίου της Κούβας, για τη συνεργασία της με τη Βενεζουέλα, επιβάλουν οι ΗΠΑ

cuba_oil
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στην επιβολή κυρώσεων στην κουβανέζικη εταιρεία πετρελαίου και μετάλλων, Cubametales, με αφορμή τη συνέχιση της εισαγωγής αργού και άλλων προϊόντων από τη Βενεζουέλα, ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αποπομπή του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC), υπέδειξε την Cubametales, την κουβανική κρατική εταιρεία εισαγωγής και εξαγωγής πετρελαίου, για τη συνέχιση της εισαγωγής πετρελαίου από τη Βενεζουέλα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το OFAC.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Κούβα προμηθεύτηκε πετρέλαιο και σε αντάλλαγμα προσέφερε πολύπλευρη στήριξη στη Βενεζουέλα, «σε θέματα άμυνας, πληροφοριών και ασφαλείας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα διαταράξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μαδούρο να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ως διαπραγματευτικό εργαλείο για να προστατεύσει την Κούβα.

Η Cubametales, που εδρεύει στην Αβάνα, είναι υπεύθυνη για το 100% των εισαγωγών και εξαγωγών πετρελαίου από και προς την Κούβα. Η Βενεζουέλα και η Κούβα έχουν μακρόχρονη συμφωνία ανταλλαγής «μαύρου χρυσού» που χρονολογείται από το 2000.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Σύμβουλος για την Εθνική Ασφάλεια, Τζον Μπόλτον, είχε αναφέρει ότι οι περιορισμοί θα αποτελέσουν μέρος της πίεσης που ασκείται στην Αβάνα, λόγω της υποστήριξης που παρέχει στον Μαδούρο.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις κρουαζιέρες στην Κούβα και ύψωσαν εμπόδια στους πολίτες για την πραγματοποιήση εκπαιδευτικών ταξιδιών στη συγκεκριμένη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης