Βίντεο: Η «αμήχανη» στιγμή για τον Τριντό στην σύνοδο των G20 που συζητήθηκε - Σνομπάρισμα ή... κάτι άλλο;

Βίντεο: Η «αμήχανη» στιγμή για τον Τριντό στην σύνοδο των G20 που συζητήθηκε - Σνομπάρισμα ή... κάτι άλλο;

O Καναδός πρωθυπουργός βρέθηκε καθισμένος ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Μπολσονάρου και το κλίμα δεν έδειχνε να είναι και τόσο θερμό

video
Μπορεί ο Τζάστιν Τριντό να θεωρείται γενικά ένας από τους πιο συμπαθείς ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, όμως σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν εντυπωσιάζονται από το ζεστό του χαμόγελο και τους καλούς του τρόπους. Προχθές το πρωί, στο πλαίσιο της συνόδου των G20, ο Καναδός πρωθυπουργός βρέθηκε καθισμένος ανάμεσα σε δύο άτομα που μάλλον έχουν «ανοσία» στην γοητεία του.

Η κάμερα μάλιστα κατέγραψε μια σκηνή η οποία σχολιάστηκε εκτενώς στα social media.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όταν ο Καναδός πρωθυπουργός πηγαίνει να καθίσει στη θέση του, ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ζαιχ Μπολσονάρου, το κλίμα δεν φαίνεται να είναι και τόσο θερμό. Οι δύο ηγέτες, της Κίνας και της Βραζιλίας αντίστοιχα, έχουν ως γνωστόν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές απόψεις από τον προοδευτικό Καναδό πρωθυπουργό, ενώ υπάρχουν και άλλα διμερή ζητήματα που σκιάζουν τη σχέση τους. Υπενθυμίζουμε τις συλλήψεις Καναδών πολιτών στην Κίνα ως «αντίποινα» για τη σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή της εταιρείας Huawei, στον Καναδά.

Η σκηνή που κατέγραψαν οι κάμερες δίνει εκ πρώτης όψεως την εντύπωση ότι ο Τριντό αντιμετωπίζει ψυχρό κλίμα και από τις δύο πλευρές του τραπεζιού. Ο Σι Τζινπίνγκ αδιαφορεί για την παρουσία του ενω και ο πρόεδρος της Βραζιλίας αγνοεί επιδεικτικά ακόμα και το χέρι που του τείνει ο Καναδός πρωθυπουργός για να τον χαιρετήσει.



Αν και πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν ως «σνομπάρισμα» αυτήν την κίνηση από τον Βραζιλιάνο πρόεδρο, η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική, αφού προσεκτική παρατήρηση δείχνει ότι πιθανότατα ο Τριντό «ειδοποιεί» τον Μπολσονάρου ότι κάποιος περιμένει να τον χαιρετήσει από την άλλη μεριά. 

Αυτό είναι μάλλον και το πιο πιθανό σενάριο, αφού φωτογραφία που δημοσίευσαν τα πρακτορεία από την ίδια συνάντηση δείχνει τους δύο ηγέτες να χαιρετιούνται σε κάποιο άλλο στιγμιότυπο - και μάλιστα εγκάρδια.

Osaka
Κλείσιμο


H αβολη στιγμή πάντως για τον Καναδό πολιτικό που κατέγραψαν οι κάμερες σχολιάστηκε αρκετά στο Twitter, με πολλούς χρήστες να τον παρομοιάζουν με παιδάκι που... κανείς δεν το κάνει παρέα στην αυλή του σχολείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης