Οι ιταλικές Αρχές επέτρεψαν την Παρασκευή σε δύο μετανάστες να αποβιβαστούν από το γερμανικό πλοίοSea-Watch, που εξακολουθεί να μεταφέρει άλλα 40 άτομα και να βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά απο το λιμάνι της Λαμπεντούζα.
"Μια ιατρική εκκένωση έλαβε χώρα. Ένας μετανάστης αισθάνθηκε έντονους πόνους και αποβιβάστηκε μαζί με τον αδερφό του από το πλοίο" ανέφερε η ΜΚΟ Sea-Watch στο Twitter.
"Πάντως, δεν μπορούμε να περιμένουμε για το κάθε άτομο να χρίζει επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, μέχρι να αναγνωρίσει η Ευρώπη ότι έχουν βασικά δικαιώματα", ανέφερε, επιπρόσθετα, η Sea-Watch.
Θυμίζεται πως στις 12 Ιουνίου, το πλοίο περισυνέλλεξε 53 μετανάστες από τις ακτές της Λιβύης.
Η Ιταλία έχει ήδη δεχτεί στα εδάφη της ορισμένους εξ αυτών για ιατρικούς λόγους, ωστόσο δεν έχει δεχτεί ακόμα να πάρει και τους υπόλοιπους, τονίζοντας πως αυτοί πρέπει να μεταφερθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία ή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.