Οξύνεται η ένταση με το Sea Watch που είναι αποκλεισμένο στη Λαμπεντούζα

seawatch_lampentouza

Το ανθρωπιστικών επιχειρήσεων πλοίο παραμένει αποκλεισμένο για 13 ημέρες στα ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα, με 42 μετανάστες

Αυξήθηκε η ένταση την Τρίτη με το ανθρωπιστικών επιχειρήσεων πλοίο Sea Watch, το οποίο απειλεί να σπάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ρώμη στα ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα, προκειμένου να αποβιβάσει τους 42 μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό εδώ και 13 ημέρες.

«Θα εισέλθω στα ιταλικά χωρικά ύδατα και θα τους μεταφέρω σε ασφαλές μέρος, στη Λαμπεντούζα» δήλωσε η πλοίαρχος Κάρολα Ράκετε, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η πλοίαρχος διευκρίνισε ότι αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, σχετικά με το αίτημα λήψης «προσωρινών μέτρων» που κατέθεσε η γερμανική ΜΚΟ Sea Watch.

Η Ράκετε, ηλικίας 31 ετών από τη Γερμανία, κινδυνεύει με άσκηση διώξεων σε βάρος της για παροχή βοήθειας σε παράτυπη μετανάστευση, όπως και με την κατάσχεση του πλοίου και την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ βάσει του νέου διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

«Σε ό,τι με αφορά, το Sea-Watch δεν θα φθάσει στην Ιταλία, μπορεί να παραμείνει εκεί έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» απάντησε, σχετικά, ο ίδιος.

«Έχουν περάσει 13 ημέρες, είχαν τον χρόνο να πάνε στην Ολλανδία και να επιστρέψουν» υπογράμμισε, κατηγορώντας τη μη κυβερνητική οργάνωση ότι κρατάει τους μετανάστες «ομήρους» για λόγους πολιτικής πρόκλησης. Εκ των 53 μεταναστών που διασώθηκαν τη 12η Ιουνίου από το Sea Watch στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, η Ιταλία αποδέχθηκε την αποβίβαση 11 ανθρώπων (παιδιών, γυναικών, ασθενών)», υπενθύμισε ο Σαλβίνι.

«Ό,τι κι αν σας λέει το Στρασβούργο, με μεγάλη ηρεμία, εμείς θα διατηρήσουμε τη γραμμή μας. Φανταστείτε εάν μια χώρα όπως η Ιταλία, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στην Ευρώπη, επέτρεπε να της υπαγορεύει τους μεταναστευτικούς νόμους μια ΜΚΟ» επέμεινε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σύριζας

Φέρτε τους στην ελλάδα πλιζ.... μπορούν και να ψηφίσουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ursula_main

Χρειαζόταν 374 ψήφους για να εκλεγεί και συγκέντρωσε 383 - Συγκινημένη άκουσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας -  Οι Φιλελεύθεροι και το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα είχαν δηλώσει ότι θα την ψήφιζαν ενώ έλαβε στήριξη ακόμα και από τους 14 ευρωβουλευτές του κινήματος των 5 Αστέρων της Ιταλίας

20