Τυνησία: Εσπευσμένη μεταφορά του προέδρου Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι στο νοσοκομείο

esebsi_tinisia

Ο 92χρονος Πρόεδρος της Τυνησίας μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο την Πέμπτη, λόγω "σοβαρής κρίσης υγείας", όπως ανέφερε το γραφείο του

Ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μοχάμεντ Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, μεταφέρθηκε εκτάκτως σε στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας την Πέμπτη, για "σοβαρή κρίση υγείας", σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική ενημέρωση το προεδρικό γραφείο.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ο Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι είναι 92 χρονών και ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα της Τυνησίας από τον Δεκέμβριο του 2014. Στο παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων (1981-1986) και Πρωθυπουργός της Τυνησίας (Φεβρουάριος 2011 - Δεκέμβριος 2011).

Νωρίτερα, μέσα στο 2019, είχε αφήσει να εννοηθεί πως σύντομα θα αποχωρήσει από το αξίωμά του για να ανοίξει το δρόμο σε έναν ηγέτη μικρότερης ηλικίας.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ursula_main

Χρειαζόταν 374 ψήφους για να εκλεγεί και συγκέντρωσε 383 - Συγκινημένη άκουσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας -  Οι Φιλελεύθεροι και το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα είχαν δηλώσει ότι θα την ψήφιζαν ενώ έλαβε στήριξη ακόμα και από τους 14 ευρωβουλευτές του κινήματος των 5 Αστέρων της Ιταλίας

13