Τυνησία: Δύο επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας στην Τύνιδα - Νεκρός ένας αστυνομικός

Τυνησία: Δύο επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας στην Τύνιδα - Νεκρός ένας αστυνομικός

Ο ένας ανατινάχθηκε δίπλα σε ένα περιπολικό στο κέντρο της πόλης, ενώ ο άλλος κοντά σε στρατόπεδο της εθνοφρουράς - Εννιά τραυματίες

tunis-explosion-pic
Δύο καμικάζι βομβιστές ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι σε χωριστές επιθέσεις που πραγματοποίησαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Τυνησίας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματισθούν άλλοι άνθρωποι, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και στην αιχμή της τουριστικής σεζόν στη διάρκεια της οποίας η Τυνησία ελπίζει να υποδεχθεί αριθμό ρεκόρ επισκεπτών.
Ο πρώτος καμικάζι έβαλε στόχο μια περίπολο της αστυνομίας στην οδό Σαρλ ντε Γκωλ, σύμφωνα με το Ρόιτερ, στο κέντρο της Τύνιδας (το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως η επίθεση σημειώθηκε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα). Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τουλάχιστον ένας άλλος αστυνομικός και τρεις πολίτες τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο αργότερα, ένας δεύτερος καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σταθμό της αστυνομίας στη συνοικία αλ-Καρτζάνι, σύμφωνα με το Ρόιτερ -- σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο στόχος του δεύτερου καμικάζι ήταν στρατόπεδο της Εθνοφρουράς. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό απέκλεισαν τα σημεία όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης