Ποιον θα εμπιστευτούν οι Τόρις για το Brexit;

Ποιον θα εμπιστευτούν οι Τόρις για το Brexit;

Τον Μπόρις Τζόνσον ή τον Τζέρεμι Χαντ;

tzo09
Στενό μαρκάρισμα στο μεγάλο φαβορί για την ηγεσία των Συντηρητικού Κόμματος, Μπόρις Τζόνσον, κάνουν τις τελευταίες ώρες τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Τόρις που του ζητούν υπουργοποίηση με αντάλλαγμα να τον στηρίξουν στη «μάχη των μαχών».

Toν ένθερμο υποστηρικτή του Βrexit Μπόρις Τζόνσον ή τον πρώην Remainer Τζέρεμι Χαντ θα επιλέξουν οι Τόρις για την ηγεσία του κόμματος και κατά συνέπεια για τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας;

Μετά τους πέντε γύρους μυστικής ψηφοφορίας, σειρά έχουν τα 160 χιλιάδες μέλη του Συντηρητικού Κόμματος να επιλέξουν τον πρώην ή τον νυν υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας.

Στις 22 Ιουλίου θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου της Τερέζα Μέι με τον νέο ηγέτη να καλείται να βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών, γνωστός για τις σκληροπυρηνικές του θέσεις και αποφασισμένος να φέρει πίσω τους χαμένους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών, ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του με το σύνθημα:«Brexit στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία».

Ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να φέρει μία καλύτερη συμφωνία αποχώρησης από εκείνη της Μέι, ενώ υποστήριξε επίσης ότι η Βρετανία μπορεί να αποφύγει το πλήγμα των εμπορικών δασμών της Ε.Ε. σε περίπτωση no deal Brexit.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές του γραμμές, εκτιμώντας ότι ίσως τελικά η 31η Οκτωβρίου είναι «μία εφικτή» ημερομηνία για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Για να το πετύχει με το μικρότερο δυνατό κόστος, ο Χαντ υποστηρίζει ότι σκοπεύει να στείλει μία διακομματική επιτροπή στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης