Γεωργία: Πυροβολισμοί, χημικά και πολλοί τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο

Γεωργία: Πυροβολισμοί, χημικά και πολλοί τραυματίες έξω από το κοινοβούλιο

Χάος στην Τιφλίδα από τους οπαδούς της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιδρούν στην παρουσία της ρωσικής αντιπροσωπείας

000_1HP0PL
Άγρια επεισόδια με πυροβολισμούς, χημικά και πολλούς τραυματίες σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κοινοβούλιο στην Τιφλίδα της Γεωργίας, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση εισβολής από πολίτες της αντιπολίτευσης στον ίδιο χώρο.

Περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν με άγριες διαθέσεις έξω από το κοινοβούλιο και προσπάθησαν εκ νέου να εισβάλουν, συναντώντας ωστόσο τη σθεναρή αντίσταση της αστυνομίας. Η τελευταία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες, χημικά και δακρυγόνα προκειμένου να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, ενώ υπήρξαν συγκρούσεις σώμα με σώμα, με συνέπεια τον τραυματισμό αγνώστου αριθμού ανθρώπων.

UNLISTED: Thousands attempt to storm Georgian parliament in Tbilisi


Οι διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, ενώ η δεύτερη επίθεση έγινε με αφορμή την παρουσία ρωσικής αντιπροσωπείας σε μια συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) που διεξήχθη στο κοινοβούλιο.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν μάχες σώμα με σώμα των οπαδών της αντιπολίτευσης με τους αστυνομικούς, ενώ σε βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί, οι οποίοι δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορούν όπλα που εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ, ή για όπλα με κανονικές σφαίρες.

Κλείσιμο
Το σκηνικό έξω από το κοινοβούλιο στην Τιφλίδα θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, την ίδια στιγμή που επιχειρούσαν να εισβάλουν στο κτίριο. Αναφορές έκαναν λόγο για τραυματισμούς ακόμη και δημοσιογράφων και των συνεργείων τους από πλαστικές σφαίρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης