Βρετανία: Με... Τσώρτσιλ απαντούν οι αντίπαλοί του στον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Με... Τσώρτσιλ απαντούν οι αντίπαλοί του στον Μπόρις Τζόνσον

«Τι θα έλεγε ο Τσώρτσιλ, εάν κάποιος, ο οποίος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, κρυβόταν από τα ΜΜΕ και δεν συμμετείχε σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις;», αναρρωτήθηκε ο αντίπαλός του Μπόρις Τζόνσον

boris-johnson-pic
Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, πρέπει να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο σχετικά με τα σχέδιά του για το Brexit, υποστήριξε σήμερα ο αντίπαλός του Τζέρεμι Χαντ, επισημαίνοντας με σκωπτική διάθεση ότι ο ήρωάς του Ουίνστον Τσώρτσιλ δεν θα απέφευγε τα ΜΜΕ.

Ο Τζόνσον έχει δεσμευτεί πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, προειδοποιώντας το διχασμένο Συντηρητικό Κόμμα ότι οποιαδήποτε «καθυστέρηση ισοδυναμεί με ήττα».

Την ώρα, ωστόσο, που οι εναπομείναντες αντίπαλοι του Τζόνσον στην κούρσα για τον πρωθυπουργικό θώκο υπόσχονται ότι θα λάβουν μέρος σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχει, με αποτέλεσμα να κατηγορείται ότι αποφεύγει τις δύσκολες ερωτήσεις.

«Μπορούμε να κάνουμε αυτή την αναμέτρηση μονάχα εάν ο επικρατέστερος σε αυτή την εκστρατεία είναι λιγάκι πιο θαρραλέος στο να βγει στα ΜΜΕ, να δεσμευτεί σε δημόσιο διάλογο, να δεσμευτεί σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις» υπογράμμισε ο Τζέρεμι Χαντ στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC. Ο Χαντ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι.

«Τι θα έλεγε ο Τσώρτσιλ, εάν κάποιος, ο οποίος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, κρυβόταν από τα ΜΜΕ και δεν συμμετείχε σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις;».

Το παραπάνω σχόλιό του ήταν «καρφί» προς τον Τζόνσον, ο οποίος έχει γράψει μια βιογραφία του Βρετανού ηγέτη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κλείσιμο
Ο δεύτερος γύρος των ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος λαμβάνει χώρα την προσεχή Τρίτη.

Από την πλευρά της, η Πρίτι Πατέλ, βουλευτίνα των Συντηρητικών, υπερασπίστηκε τον Τζόνσον, λέγοντας ότι έχει απαντήσει σε ερωτήσεις σε συναντήσεις μελών του κόμματος και ότι θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να του τεθούν ερωτήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Θα δούμε τί θα συμβεί τις επόμενες λίγες εβδομάδες» είπε η Πατέλ, όταν ερωτήθηκε από το BBC εάν ο Τζόνσον θα πάρει μέρος στις τηλεμαχίες.

«Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι είναι απίστευτα άδικο. Είδαμε το ξεκίνημα του Μπόρις πριν από λίγες ημέρες. Μίλησε πολύ ξεκάθαρα σχετικά… με το πού στέκεται στο θέμα του Brexit, πώς θα υλοποιήσει το Brexit» σημείωσε η πολιτικός.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης