Σάρωσε ο Μπόρις Τζόνσον στον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις

Σάρωσε ο Μπόρις Τζόνσον στον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις

Αποκλείστηκαν οι δύο γυναίκες που ήταν υποψήφιες

boris_johnson
Πλώρη για την Ντάουνινγκ Στριτ βάζει , όπως όλα δείχνουν, ο εκκεντρικός Μπόρις Τζόνσον, καθώς στον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σάρωσε αποσπώντας 114 ψήφους σε σύνολο 313.

Τρεις από τους συνολικά δέκα υποψήφιους για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος αποκλείστηκαν σήμερα άρα επτά θα συμμετάσχουν στην δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

bor1


Οι τρεις που αποκλείστηκαν δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το όριο των 17 τουλάχιστον ψήφων που απαιτούνταν. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αποκλείονται η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων 'Αντρεα Λίντσομ, η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ ΜακΒέι και ο βουλευτής Μαρκ Χάρπερ, που έλαβαν 11, 9 και 10 ψήφους αντίστοιχα.

Πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Μπόρις Τζόνσον (114 ψήφους) και ακολουθούν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43 ψήφους, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μαικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

bor3


Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης