Eurogroup: Μήνυμα Σεντένο στη Ρώμη- Περιμένω να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις

Eurogroup: Μήνυμα Σεντένο στη Ρώμη- Περιμένω να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις

Η συζήτηση για το ιταλικό χρέος αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο

centeno-regling
Αυστηρό μήνυμα στη Ρώμη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του ιταλικού χρέους, απηύθηνε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, καθώς το ιταλικό ζήτημα αναμένεται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο Σεντένο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στη συνεδρίαση, τόνισε πως «είναι κομβικής σημασίας να ληφθούν υπόψιν όλες οι πολιτικές αποφάσεις που απαιτούνται, προκειμένου η Ρώμη να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. Οφείλουν και πρέπει να συμβαδίσουν με τις δεσμεύσεις τους».

«Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουμε μια ενημέρωση και μια πρώτη συζήτηση για την εκτίμηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Ε. σχετικά με τον εκτροχιασμό της Ρώμης από τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ένωσης» σημείωσε, για να προσθέσει πως δεν σκοπεύει να απαριθμήσει επακριβώς τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αστάθεια λόγω του ιταλικού χρέους.

«Όλοι ωστόσο πρέπει να εφησυχάσουμε καθότι οι εγγυήσεις και οι δεσμεύσεις υπάρχουν» συμπλήρωσε. «Περιμένω να ακούσω από την ιταλική πλευρά ευθαρσώς και με σαφήνεια πως οι στόχοι που είχαν αναληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου έτους έχουν επιτευχθεί» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως Ιταλία και Κομισιόν έφτασαν σε συγκρούσεις, απ' όταν η νέα κυβέρνηση που ανέλαβε πριν περίπου έναν χρόνο και αποτελείται από τη «δεξιά» πτέρυγα και το κίνημα των 5 Αστέρων, δεσμεύθηκε κινήσεις κατά της λιτότητας με μείωση της φορολογίας και ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας.

Η Ε.Ε. την Τρίτη προέβη στη λήψη πειθαρχικών μέτρων για το αυξανόμενο χρέος της Ρώμης, καθώς οι ιταλικές αρχές «φλέρταραν» με πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη χώρα στην επιβολή υψηλών προστίμων και στον αποκλεισμό από τους επενδυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης