WSJ: «Κόκκινο πανί» για τον Τραμπ ο μακαρίτης Μακέιν - Δεν θέλει καν να βλέπει το πλοίο με το όνομά του!

WSJ: «Κόκκινο πανί» για τον Τραμπ ο μακαρίτης Μακέιν - Δεν θέλει καν να βλέπει το πλοίο με το όνομά του!

Ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή να είναι το USS John McCain  «εκτός του οπτικού πεδίου» του προέδρου κατά την επίσκεψή του σε ναυτική βάση  - Μπορεί ο Μακέιν να πέθανε το 2018, όμως η απέχθεια του Τραμπ παραμένει ζωντανή

mccain
Πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου σε ναυτική βάση στην Ιαπωνία, αυτήν την εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έπρεπε, σε καμία περίπτωση, να βρεθεί κοντά στο πολεμικό πλοίο που φέρει το όνομα του πρώην άσπονδου εχθρού του, του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν.

Παρά το γεγονός ότι ο Μακέιν έφυγε από τη ζωή σχεδόν πριν από 10 μήνες (τον Αύγουστο του 2018), το μίσος που έτρεφε ο Τραμπ για εκείνον φαίνεται ότι παραμένει ζωντανό. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ένα email που έστειλε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Αμερικανικής Διοίκησης Ινδικού-Ειρηνικού στις 15 Μαΐου, με παραλήπτες άλλους αξιωματούχους στο Αμερικανικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το αντιτορπιλικό USS John McCain πρέπει να βρίσκεται «εκτός οπτικού πεδίου» του Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη αμερικανική βάση στη Γιοκοσούκα, με αφορμή την Memorial Day.

Ο συντάκτης του email, όπως αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος τo ρεπορτάζ της WSJ, ζητούσε μάλιστα από τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν ότι η συγκεκριμένη οδηγία θα τηρηθεί.

Όταν ένας διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξέφρασε έκπληξη με την οδηγία, ο αξιωματούχος της διοίκησης απάντησε: «Κι εγώ πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο», σύμφωνα πάντα με την WSJ. Στην απάντησή του συμπλήρωνε ότι θα απευθυνθεί στον Λευκό Οίκο για να λάβει περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την εντολή.

Η Journal δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει έναν μεγάλο μουσαμά να καλύπτει το όνομα του μακαρίτη γερουσιαστή και ήρωα πολέμου πάνω στο USS John McCain, πριν από την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία το περασμένο Σάββατο. Η εφημερίδα μεταδίδει επίσης ότι δόθηκαν οδηγίες στο πλήρωμα να αφαιρέσει οποιαδήποτε άλλα εξωτερικά στοιχεία του αντιτορπιλικού που έφεραν το συγκεκριμένο όνομα. Επίσης, την μέρα της άφιξης του Τραμπ και της επίσκεψής του στο USS Wasp, δόθηκε σε όλους... άδεια, ώστε να μην κυκλοφορούν στη ναυτική βάση με τα καπέλα τους που έγραφαν το όνομα «Μακέιν»!



Ο εκπρόσωπος του Έβδομου Στόλου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε στο Associated Press ότι ο επίμαχος μουσαμάς αφαιρέθηκε από το πλοίο την προηγούμενη μέρα της άφιξης του Τραμπ. Ωστόσο η Journal επισημαίνει ότι μετά την αφαίρεσή του, ένα άλλο πλοίο μετακινήθηκε πιο κοντά στο αντιτορπιλικό, ώστε να κρύβει το όνομά του, αλλά... πιο διακριτικά.

Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι δεν ενημερώθηκε καν για την παρουσία του αντιτορπιλικού USS John S. McCain στη ναυτική βάση στην Ιαπωνία.

Κλείσιμο


Η κόρη του Μακέιν, Μέγκαν, δήλωσε σε ανάρτησή της ότι ο Τραμπ «θα νιώθει πάντα απειλή από το μεγαλείο της απίστευτης ζωής του πατέρα μου».

Ο Τζον Μακέιν, που πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου τον περασμένο Αύγουστο, εξέφραζε συχνά την αντιπάθειά του για τον Ντόναλντ Τραμπ. Πριν ακόμα ο Τραμπ εκλεγεί, ο Μακέιν του ασκούσε κριτική, ενώ λίγο πριν από τον θάνατό του, είχε ζητήσει να μη παραστεί ο αμερικανός πρόεδρος στην κηδεία του. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε πει κάποτε για τον Μακέιν ότι δεν τον αναγνωρίζει ως ήρωα πολέμου «επειδή είχε πιαστεί αιχμάλωτος». «Εμένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν αιχμαλωτίζονται» είχε πει χαρακτηριστικά, προκαλώντας την κατακραυγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης