Μέρκελ: «Οι σκοτεινές δυνάμεις ενισχύονται στην Ευρώπη»

Μέρκελ: «Οι σκοτεινές δυνάμεις ενισχύονται στην Ευρώπη»

Συνέντευξη της 'Ανγκελα Μέρκελ στο CNN μετά το ταπεινωτικό για το κόμμα της αποτέλεσμα των ευρωεκλογών - «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος

an12
«Πρέπει να γίνει δουλειά» στη Γερμανία για να αντιμετωπιστούν οι σκοτεινές δυνάμεις που ενισχύονται στη χώρα μου αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου», δήλωσε στο CNN η Άνγκελα Μέρκελ, παραχωρώντας την πρώτη της συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές και το ταπεινωτικό αποτέλεσμα του κόμματός της.

«Στη Γερμανία, προφανώς, πρέπει πάντα να βλέπουμε μέσα ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το πλαίσιο του παρελθόντος μας, που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο σε επαγρύπνηση από τους άλλους», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: 

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος».

Αντιμετωπίζοντας την ενίσχυση του αντισημιτισμού στη χώρα της, η Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία «έχει δυστυχώς πάντα έναν ορισμένο αριθμό οπαδών του αντισημιτισμού».

«Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία συναγωγή ούτε ένα κέντρο μέριμνας για παιδιά Εβραίων, ούτε ένα σχολείο για παιδιά Εβραίων που δεν χρειάζεται την προστασία της γερμανικής αστυνομίας», υπογράμμισε.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έσπευσε να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά την πολιτική των ανοικτών θυρών σε ότι αφορά το προσφυγικό: δηλαδή την απόφασή της να επιτρέψει στη Γερμανία την είσοδο περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων. Η Μέρκελ υποστήριξε ότι η πολιτική αυτή είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί κανείς τη μετανάστευση μετά από ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως συνέβη στη Συρία και το Ιράκ.

Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την αυξημένη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές και παραδέχτηκε ότι η καλή απόδοση των Πρασίνων - αναδείχθηκαν δεύτερη δύναμη- έχει να κάνει με ζητήματα που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του κλίματος.

«Κι αυτό είναι και για το κόμμα μου, βεβαίως, τώρα μια πρόκληση», υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης