«Καβγάς» Νίκολα Στέρτζον - Μπόρις Τζόνσον μετά την παραίτηση Μέι

«Καβγάς» Νίκολα Στέρτζον - Μπόρις Τζόνσον μετά την παραίτηση Μέι

«Υποκριτή» χαρακτήρισε η πρωθυπουργός της Σκωτίας τον επικρατέστερο διάδοχο της Μέι, όταν αυτός ευχαρίστησε την παραιτηθείσα πρωθυπουργό για την προσφορά της

synthesi01
Βγήκαν τα μαχαίρια στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως ισχυρούς κλυδωνισμούς.

Η παραίτηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι άνοιξε το δρόμο για την διαδοχή της και ήδη οι επικρατέστεροι -βάσει δημοσιογραφικών πληροφοριών - για την θέση της τόσο στην θέση του επικεφαλής των Συντηρητικών όσο και στην πρωθυπουργία, βγήκαν να χαιρετίσουν την απόφασή της.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μέι, Μπόρις Τζόνσον, γνωστός για τις εκκεντρικότητές του, θεωρείται πλέον ο επικρατέστερος για την θέση της.

Μέσω Twitter, θέλησε να ευχαριστήσει την απερχόμενη πρωθυπουργό για το έργο της, γράφοντας: «Μια πολύ αξιοπρεπής δήλωση από την Τερέζα Μέι. Σε ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που παρείχες στωικά στην χώρα μας και στο Συντηρητικό κόμμα. Είναι τώρα η ώρα να ακολουθήσουμε τις προτροπές της: να συνέλθουμε και να ολοκληρώσουμε το Brexit».



Η αστραπιαία απάντηση δεν ήρθε από κάποιον εσωκομματικό του αντίπαλο, αλλά από την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, που επίσης στο Twitter, χαρακτήρισε τον Μπόρις Τζόνσον «υποκριτή»: «Τι υποκριτής!», έγραψε αναδημοσιεύοντας το σχόλιο Τζόνσον.



Κλείσιμο
Νωρίτερα η ίδια είχε γράψει για την Τερέζα Μέι: «Εύχομαι "στο καλό" στην Τερέζα Μέι. Εκείνη κι εγώ είναι προφανείς διαφωνίες - όχι εξαιρουμένων των χειρισμών της στο Brexit και την έλλειψη σεβασμού εκ μέρους της στα συμφέροντα της Σκωτίας.

»Όμως, η ηγεσία είναι δύσκολη - ειδικά σε αυτούς τους καιρούς - και αξίζει "ευχαριστώ" για τις υπηρεσίες της.

»Η αποχώρησή της δεν θα λύσει το χάλι του Brexit που δημιούργησαν οι Τόρις. Μόνο εάν το θέμα τεθεί και πάλι στο λαό, θα λυθεί.

»Δεδομένων των συνθηκών, φαντάζει βαθιά λάθος ένας άλλος Συντηρητικός να τοποθετηθεί στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, χωρίς Γενικές Εκλογές.

»Η προοπτική ενός ακόμα πιο σκληρού "Brexiteer" (σσ υπέρμαχου του Brexit) να γίνει τώρα πρωθυπουργός και να απειλεί με έξοδο χωρίς συμφωνία είναι βαθιά ανησυχητική.

»Αν την προσθέσουμε στην εμπειρία των τριών τελευταίων ετών, είναι ακόμα πιο σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα στην Σκωτία να γίνει μια ανεξάρτητη χώρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης