Η Τερέζα Μέι με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την παραίτησή της

may_main01

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών στις 7 Ιουνίου, αμέσως μετά την απόρριψη του σχεδίου της για το Brexit από το υπουργικό συμβούλιο.

«H Βρετανία θα έχει νέο πρωθυπουργό το καλοκαίρι», δήλωσε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, με δάκρυα στα μάτια, επισημαίνοντας ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών στις 7 Ιουνίου.

Ανακοίνωση παραίτησης της Τερέζα Μέι

Κατά συνέπεια, παραμένει μέχρι τότε στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, όπως διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Μέι τόνισε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις.

Mετά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922, σερ Γκράχαμ Μπράντλει, η Μέι, υπό το άγρυπνο βλέμμα του συζύγου της, τόνισε ότι θα πρέπει τώρα κάποιος άλλος να αναλάβει το Brexit.

«Σε μια δημοκρατία, εάν δίνεις στους ανθρώπους την επιλογή, έχεις καθήκον να εφαρμόσεις αυτό που αποφασίζουν. Έκανα το παν για να το κάνω... Έχω κάνει ότι μπορώ για να πείσω τους βουλευτές να υποστηρίξουν αυτή τη συμφωνία. Δυστυχώς δεν κατάφερα να το κάνω. Δοκίμασα τρεις φορές. Πιστεύω ότι ήταν σωστό να επιμείνουμε ακόμη... αλλά είναι τώρα σαφές ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας, ένας νέος πρωθυπουργός να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

»Με λυπεί το γεγονός ότι δεν κατάφερα να οδηγήσω τη χώρα στο Brexit. Ο διάδοχός μου θα πρέπει να αναζητήσει έναν δρόμο προς τα εμπρός που θα τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Για να επιτύχει, αυτός ή αυτή θα πρέπει να βρει συναίνεση στο κοινοβούλιο, κάτι όπου εγώ δεν μπόρεσα να κάνω.

»Γνωρίζω ότι το Συντηρητικό κόμμα μπορεί να ανανεωθεί τα επόμενα χρόνια», είπε η Μέι και κλείνοντας το διάγγελμά της, είπε: «Φεύγω αφού υπηρέτησα αυτή τη θέση, που ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. Το κάνω χωρίς πικρία, αλλά με τεράστια ευγνωμοσύνη που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ», ενώ ένας λυγμός έπνιγε τη φωνή της.

Theresa May cries as she announces her resignation

may-dakrya__1_
may-dakrya__2_

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμενόταν από χθες να προβεί στην ανακοίνωση αυτή. Νωρίς το πρωί σήμερα επισκέφθηκε τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών Σερ Γκράχαμ Μπρέιντ και αμέσως μετά σε δήλωσή της αποκάλυψε πως αποχωρεί.

theresa_may_resignation

Παραμένει υπηρεσιακή πρωθυπουργός μέχρι την εκλογή του νέου ηγέτη των Συντηρητικών

Ανακοινώνοντας τη παραίτησή της από την ηγεσία των Τόρις, η πρωθυπουργός τηες Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα είναι γι΄αυτήν πάντοτε πηγή μεγάλης λύπης το ότι δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

Η Τερέζα Μέι παραιτείται από τη ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή, 7 Ιουνίου και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Τόρις.

Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός κατά την μεταβατική περίοδο και κατά συνέπεια ο εκπρόσωπός της ακριβολογούσε ανακοινώνοντας χθες ότι η Μέι «ανυπομονεί» να υποδεχθεί ως πρωθυπουργός τον αμερικανό πρόεδρο, καθώς αρχές Ιουνίου επισκέπτεται την Μεγάλη Βρετανία ο Ντόναλντ Τραμπ.

may-dakrya__3_
may-dakrya__4_

Nick UK

LOOOOOSER!

Φρούκτοβιτς !

Η Αγγλία έχει δημοκρατία ; Νόμιζα ότι είναι Βασίλειο ! Εμείς εδώ , τουλάχιστον , έχουμε δημοκρατία ή ανάκτορα σε λειτουργία ; Το παρακράτος των Αθηνών έχει πρωτεύουσα την Ίσταμπουλ ; Να πάω να ψηφίσω την Κυριακή ή θα με μπουζουριάσουν για προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος ;

η τυπισσα ηταν η Φωφη Γεννηματα του ΗΒ.......ουτε για να πουλα τυροπιτες δεν εκανε........μια χαψια την εκανε ο Farage

@1

Ο Φάρατζ πού κολλάει εδώ ρε μπαγλαμά Μπαλκάνιε;

Με τις ανοησίες που γράφετε

στο άρθρο και στα σχόλια δείχνετε μόνο την άγνοιά και την αφέλεια σας. Είτε οι έλληνες του εξωτερικού είτε οι της φαληρισμένης ελλάδας. Φροντίστε τον εαυτό σας. Μετά τις εκλογές θα κλαίτε, και πάλι εσείς θα είστε οι ένοχοι της δικής σας κακομοιριάς.

Εσεις απο τον Ολυμπο

πως τα βλέπετε ;

Σοφια

Ειχα κανει πριν ενα μηνα ενα σχολιο στη Daily Mail, που οι αναγνωστες της αποτελουν το σκληρο πυρηνα των Brexiteers, για το παραλογισμο του Brexit δηλωνοντας τη διπλη μου υπηκοοτητα Ελληνικη και Βρετανικη.Εστιασα κυριως στις οικονομικες συνεπειες για το UK και απο τις απαντησεις που πηρα απλα καταλαβαινεις οτι αυτοι οι ανθρωποι στερουνται βασικων οικονομικων γνωσεων οπως ειναι το ΑΕΠ μιας χωρας και απλα θελουν την επαναφορα στην ''ανεξαρτητη'' Βρετανια της δεκαετιας του 60-70 αδιαφορωντας για τη παγκοσμιοποιηση της οικονομιας και τη εξελιξη της Βρετανιας απο βιομηχανικη σε χωρα υπηρεσιων. Ειναι ενα μειγμα ηλικωμενων, αγραμματων, πολυ χαμηλης πνευματικης σταθμης ανθρωπων που τους επιτραπηκε να καθορισουν το μελλον των επομενων γενεων χωρις να εχουν την ικανοτητα να κατανοησουν πολυπλοκα δεδομενα με γεωπολιτικες και οικονομικες προεκτασεις. Οτι ακριβως εγινε και στην Ελλαδα με τους γελοιους ιθαγενεις χορευτες του Συνταγματος, που για να ξεφυγουν απο τη μιζερη ζωη τους και να νιωσουν εστω και λιγο εθνικα υπερηφανοι ηθελαν να κανουν την Ελλαδα, Κουβα της Μεσογειου. Η μονη προσωπικη μου ελπιδα για να αποφευχθει ο μαρξιστης Corbyn των Εργατικων που και αυτος απεχθανεται την Ευρωπη, αλλα και ο Brexiteer απατεωνας Boris Johnson των Συντηρητικων που μαλλον θα διαδεχθει την May, ειναι να προκυψει μεσα απο το χαος ενα δευτερο δημοψηφισμα για να στειλουμε τα ανθρωπινα σκουπιδια που ψηφισαν Brexit στο νοσοκομειο με εμφραγμα και την ηγεσια τους στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.

Θανος

Σοφια συμφωνω και επαυξανω μονο που με το ποσοστο που προσηλθε να ψηφισει και εβγαλε το Brexit, δυσκολα θα μπορουσε να αγνοηθει και να γινει ενα δευτερο.

Achilleas

Thumbs up!

Έλληνας

Σοφία συμφωνώ ότι το Μπρεξιτ είναι ό,τι χειρότερο για το ΗΒ απο πολλές απόψεις, αλλά διαφωνώ για τους υπόλοιπους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς σου. Δεν νοήται σε δημοκρατικό καθεστώς να θέτονται ηλικιακά ή μορφωτικά κριτήρια. Αν η δημοκρατία είναι το ιδανικότερο πολίτευμα είναι μια άλλου είδους συζήτηση, αν το θέτεις έτσι. Το να δίνεις όμως δικαίωμα επιλογής στον λαό και να αγνοείς επιδεικτικά την απόφασή τους προτείνοντας δεύτερο δημοψήφισμα, είναι τουλάχιστον ανήθικο. Οι Άγγλοι προς τιμής τους, σέβονται και θέλουν να εφαρμόσουν το Μπρέξιτ αν και γνωρίζουν ότι ειναι καταστροφικό για την οικονομία, εκπαίδευση και υγεία τους. Το ότι εσυ ή εγώ ή οποισδήποτε άλλος έχει μια διαφορετική άποψη που ίσως είναι ορθότερη, δεν μπορεί να αποκλείει τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας.

Judy

ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΑΓΓΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕΙ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ.ΚΑΛΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ BREXIT.ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΚΥΠΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ Μ.Β ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.Η ΜΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΟ BREXIT.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ????

Βρετανός

Παιδιά, λίγο τα μπερδεύετε. Δεν υπάρχει κόμμα στην ΜΒ που να υποστηρίζει το Bremain. Η φασαρία και τα δημοψηφίσματα που γίνονται τόσον καιρό είναι για το αν θα έχουν Brexit με συμφωνία ή Brexit "σκληρό". Οι Βρετανοί πιστεύουν ότι εκτός ΕΕ θα τα παν καλύτερα γιατί έχουν πόρους, πρόσβαση στις αγορές της Ασίας από Ινδία-Ταϊβάν-Χονγκ Κονγκ κλπ, αλλά και τις πλάτες των ΗΠΑ που έχουν συμφέρον να διαλύσουν την ΕΕ. Η Ιστορία θα δείξει...

@Βρετανός

Εσύ τα μπερδεύεις. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν σημαντικές μερίδες καθαρών Remainers -στους Εργατικούς είναι πλειοψηφία- και για αυτό δεν κατάφερε η May να περάσει το πλάνο της. Τα δε κόμματα της Σκωτίας και της Β. Ιρλανδίας είναι αναφανδόν υπέρ του Remain.

m

Good riddance γράφουν οι αναγνώστες της Guardian σήμερα και κουνάνε τα μαντίλια. Για όσους ξέρουν να διαβάζουν τις εξελίξεις, η παραίτηση της Μέη σημαίνει και ότι Brexit τέλος! Η εμμονή της με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν καταλύτική καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα για ελιγμούς όσο αυτή ήταν στο τιμόνι. Τώρα άνοιξε ο δρόμος για μία περήφανη κωλοτούμπα από κάποιον που θα έχει το πολιτικό κεφάλαιο να περάσει το άσπρο για μαύρο, απέναντι στο μπαμπούλα Φάρατζ. Αυτός λοιπόν θα είναι ο Εγγλέζος Τσίπρας, ο πολύς κύριος Τζόνσον! Όλα μια χαρά θα πάνε και στο τέλος όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ

Αι πέστα .....

Ευρώπη θα λέτε κ θα κλαίτε εγγλεζακια

Μποουουxoυου,κλαψ κλαψ τα κάνα μαντάρα με το brexit

Ενώ εσύ ε?

Που αυτό που έρχεται ούτε που το φαντάζεσαι. Λίγο υπομονή ακόμα......

Ώριμος νεοέλληνας

Τι κάθεστε και σχολιάζετε και τι μας νοιάζει τι κάνουν αυτοί εκεί πάνω.. ΕΔΩ τι κάνουμε να σας απασχολεί!

ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΘΕΙ, ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΗ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!!!

....

Αν έκλαιγε για την καρέκλα εκεί θα καθόταν ακόμη....σε αντίθεση με κάποιους...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων

D9L8mvvU0AEL6Ai