Τερέζα Μέι: Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία αποχώρησής της

TEREZAS

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την ημερομηνία αποχώρησής της από τον πρωθυπουργικό θώκο, πυροδοτώντας τη διαδικασία που θα φέρει έναν νέο ηγέτη στην εξουσία, από τον οποίο αναμένεται να προωθήσει μια πιο αποφασιστική συμφωνία για το Brexit.

Έπειτα από μια θυελλώδη πρωθυπουργία σχεδόν τριών ετών, η Μέι αναμένεται να συναντήσει σήμερα τον πρόεδρο της ισχυρής Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών, η οποία ανεβάζει ή κατεβάζει πρωθυπουργούς.

Η Μέι θα παραμείνει ωστόσο στην εξουσία ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εκλογή από το Συντηρητικό Κόμμα του διαδόχου της, μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει σε περίπου 6 εβδομάδες.

Η διαδικασία αυτή για την ανάδειξη του διαδόχου της αναμένεται εξάλλου να αρχίσει στις 10 Ιουνίου, μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, γράφει η εφημερίδα The Times.

Best of Network

DIM

Η κατασταση ειναι κωμικοτραγικη....ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι θελουν η τι κανουν.....Δηλαδη ποια συμφωνια ακριβως θα φερει ο επομενος και με ποιον θα συμφωνησει οταν η ΕΕ εχει ηδη δηλωσει οτι δεν κανει αλλες διαπραγματευσεις? Τι θα κανει δηλαδη ο επομενος με τα συνορα της Ιρλανδιας? Με την Σκωτια? Οσο για αυτους που νομιζουν οτι χωρις συμφωνια μπορουν να φυγουν για να μην πληρωσουν τα 39 δις που χρωστανε, ας αλλαξουν πλευρο....