«Όχι» του Κόρμπιν το σχέδιο της Μέι για το Brexit

«Όχι» του Κόρμπιν το σχέδιο της Μέι για το Brexit

Ο ηγέτης των  Εργατικών χαρακτήρισε την πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού ως αναμάσημα από το παρελθόν

21083624
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει την τελευταία προσπάθεια της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει μια συμφωνία στο κοινοβούλιο για το Brexit.

"Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο επειδή βασικά είναι ένα αναμάσημα του ό,τι έχει συζητηθεί στο παρελθόν", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

«Στα βασικά στοιχεία - τα τελωνεία, την ευθυγράμμισης της αγοράς και την περιβαλλοντική προστασία - αυτό που αποκαλεί η πρωθυπουργός νέα συμφωνία για το Brexit είναι ουσιαστικά ένα νέο πακετάρισμα της ίδιας παλιάς κακής συμφωνίας που απορρίφθηκε τρεις φορές από τη Βουλή» είπε και πρόσθεσε ότι θα εξετάσεις προσεχτικά τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου όταν δημοσιοποιηθεί.

Τουλάχιστον δέκα βουλευτές των Τόρις, οι οποίοι είχαν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας της πρωθυπουργού στην τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή, τώρα ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να την στηρίξουν, κυρίως εξαιτίας της δυνατότητας που δίνει για ένα νέο δημοψήφισμα, ενώ το DUP, ανακοίνωσε ότι τα βασικά ελαττώματα της συμφωνίας αποχώρησης παραμένουν. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ανακοίνωσαν ότι τα νέα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν και πάλι και ότι δεν πρόκειται να έχουν την υποστήριξή τους.


Το απόγευμα, η Μέι, στην τέταρτη απόπειρά της να σπάσει το αδιέξοδο και να κερδίσει την πλειοψηφία της βουλής, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης, στο οποίο όπως είπε, θα συμπεριληφθεί ως προαπαιτούμενο για τους βουλευτές να ψηφίσουν αν θα πρέπει να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης