Brexit: Η Μέι προτείνει σχέδιο 10 σημείων και δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα

Brexit: Η Μέι προτείνει σχέδιο 10 σημείων και δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα

Νέος ελιγμός από την Βρετανίδα πρωθυπουργό - Προσφέρει στους βουλευτές «μια τελευταία ευκαιρία», επιχειρώντας να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή των Κοινοτήτων και να διασώσει το όποιο πολιτικό κεφάλαιο της έχει απομείνει...

may0
Σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει το προσωπικό της κεφάλαιο προχώρησε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, που πρότεινε σε ομιλία της μια «προσφορά 10 σημείων σε κάθε έναν βουλευτή που θέλει να εκπληρωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Η Μέι ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να καταλήξει σε εναλλακτικές διευθετήσεις για να αντικαταστήσει το backstop μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που το backstop τεθεί σε ισχύ, η κυβέρνηση θα διασφαλίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει ευθυγραμμισμένη με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Στην πρότασή της προβλέπεται ότι οι τελικές συνθήκες για τις μελλοντικές σχέσεις με την ΕΕ θα έχουν την έγκριση των βουλευτών. Παράλληλα, η Μέι δεσμεύτηκε για ένα νέο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, που θα εγγυάται ότι δεν θα είναι λιγότερο ευνοϊκά απ' αυτά στην ΕΕ, ενώ δεσμεύτηκε ότι το επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος δεν θα μεταβληθεί μετά την αποχώρηση από την ΕΕ.

Η πρόταση της Μέι έχει αναφορές για το διμερές εμπόριο και για τη διακίνηση αγαθών και τη διενέργεια ελέγχων, προκειμένου να προστατευτούν χιλιάδε θέσεις εργασίας.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θέλησε να δώσει έναν αυξημένο ρόλο στους βουλευτές, τόσο για συστήματα τελωνειακού συμβιβασμού, ενώ δεσμεύτηκε ότι τα μέλη του κοινοβουλίου θα αποφασίσουν για το εάν η συμφωνία θα μπορεί να είναι αντικείμενο νέου δημοψηφίσματος. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει νομικό καθήκον για να διασφαλίσει τις αλλαγές που φέρνει η νέα συμφωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης