Ιταλία: Η ακροδεξιά επιτίθεται στον Πάπα Φραγκίσκο λόγω των θέσεών του για τη μετανάστευση

Nine more refugees from Lesvos welcomed by Pope Francis

Ο Στιβ Μπάνον, που πλέον ασχολείται με τα ευρωπαϊκα πράγματα, φέρεται να κινεί τα νήματα των επιθέσεων κατά του Πάπα

Την περασμένη Κυριακή, μέλη της ιταλικής ακροδεξιάς οργάνωσης Forza Nuova, πλησίασαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχόταν, και ανήρτησαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Μπεργκόλιο όπως Μπαντόλιο, γιατί ευλογεί τη μετανάστευση».

Χόρχε Μπεργκόλιο είναι το κοσμικό όνομα του Πάπα Φραγκίσκου και Πιέτρο Μπαντόλιο ήταν ο στρατηγός που, μετά τη σύλληψη του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι το 1943, τον διαδέχθηκε στην ηγεσία της Ιταλίας και οι νεοφασίστες τον κατηγορούν για προδοσία.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη Ρώμη, μια τέτοια επίθεση εναντίον του Ποντίφικα» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Periodico.

«Σήμερα o Χόρχε Μπεργκόλιο συντάσσεται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους ακτιβιστές, τους δικαστές και τους πολιτικούς που ξεπουλιούνται στις Βρυξέλλες, «έγραψε η Forza Nuova στο λογαριασμό της στο Facebook. Μια ανάρτηση που συνοδεύτηκε με εκατοντάδες σχόλια και τις ύβρεις εναντίον Πάπα Φραγκίσκου. «Δεν είναι αληθινός Πάπας», ανέφεραν τα περισσότερα σχόλια των ακροδεξιών.

Λίγες ώρες μετά, το ιταλικό Facebook έκλεισε 23 σελίδες, με 2,4 εκατομμύρια οπαδούς, για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων για τους μετανάστες, αντισημιτικά μηνύματα και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Οι μισές από τις σελίδες αυτές υποστήριζαν την Ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό κίνημα των Πέντε Αστέρων, σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρώμης έχουν επίσης εντοπίσει, σύμφωνα με έκθεση του Κοινοβουλίου, ότι, καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, η δράση των κοινωνικών δικτύων που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη έχει αυξηθεί, όπως συνέβη πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.«Ο Στιβ Μπάνον κινεί τα νήματα των επιθέσεων κατά του Πάπα»Σύμφωνα με την El Periodicο, τα νήματα των επιθέσεων κατά του Πάπα Φραγκίσκου κινεί ο ακροδεξιός πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον έντονα στην Ευρώπη για να συνενώσει όλα τα Ακροδεξιά κόμματα της Γηραιάς Ηπείρου και δεν καλοβλέπει την προοδευτική στάση του Ποντίφικα ενάντια στον εθνικισμό αλλά και σε μια σειρά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

«Είναι πλέον ορατό το νήμα που κάθε μέρα ενώνει όλο και περισσότερο την νεοφασιστική Forza Nuova, τον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι αλλά και κάποια ανώτερα κλιμάκια της Καθολικής Εκκλησίας με την άκρα δεξιά πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ΗΠΑ και τον Στιβ Μπάνον» γράφει η καταλανική εφημερίδα. Σήμερα ο Μπάνον έχει στήσει την έδρα του στην Ευρώπη για να καθοδηγήσει πολιτικά και οικονομικά τους ακροδεξιούς λαϊκιστές και τους αντιευρωπαϊκούς σχηματισμούς, μέσα από αυτό που έχει ονομάσει «Το Κίνημα». Μια οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες που στοχεύει στην ενοποίηση των ακροδεξιών αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Marianne «από τότε που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, ο Στιβ Μπάνον, έχει μόνο μια ιδέα στο μυαλό του: να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, για να συντρίψει αυτό που αντιλαμβάνεται ως απειλή για την Αμερική. Ποτέ άλλοτε οι εθνικιστικές, ξενόφοβες και ακροδεξιές λαϊκίστικες πολιτικές δυνάμεις δεν είχαν τόσο ισχυρή παρουσία στην Γηραιά ήπειρο, μετά τη δεκαετία του 1930 που έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία. Στόχος των ακροδεξιών δυνάμεων είναι να ενισχύσουν την παρουσία τους στο Ευρωκοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου με σκοπό να υπονομεύσουν τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ και να αποδυναμώσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ισχυρό ευρωσκεπτικιστικό μπλοκ θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση των θεσμικών οργάνων των Βρυξελλών.

Το ΑΠΕ - ΜΠΕ πληροφορείται ότι συνεργάτες του Μπάνον αγόρασαν ένα τεράστιο μοναστήρι στην Ιταλία για να εκπαιδεύσουν τους «μαχητές» του. «Η χώρα δεν επιλέγεται τυχαία. Μετά τις εκλογές του 2018 που έδωσαν τη νίκη στη Λέγκα και στο M5S, ο Μπάνον είπε ότι «η Ρώμη είναι το κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής». Μετά το Brexit, η επόμενη Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης βρίσκεται στην Ιταλία» γράφει το γαλλικό περιοδικό Marianne.Η «συμμορία» των τεσσάρων κατά του ΠάπαΟ Στιβ Μπάνον θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη με έδρα την ορεινή μόνη Τρισούλτι, ένα απομακρυσμένο μοναστήρι, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης. Το όραμα του Μπάνον είναι να μετατρέψει το μοναστήρι Τρισούλτι του 13ου αιώνα σε ακαδημία της ακροδεξιάς. Να μεταφέρει τη σκέψη των Μπάνον στις επόμενες γενιές» λέει ο Άγγλος συνεργάτης του Μπάνον, Μπένζαμιν Χάρνγουελ. Δηλαδή, ένα πανεπιστήμιο 350 θέσεων για τους μελλοντικούς ευρωπαίους υπερεθνικιστές. Όπως πληροφορείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάνον θέλει να δημιουργήσει τη λεγόμενη Ακαδημία Τρισούλτι για τη χριστιανική Δύση - ως προπύργιο ενάντια στην υποτιθέμενη απειλή για την Ευρώπη από τη μαζική μετανάστευση από την Αφρική, τον προοδευτικό εξισλαμισμό και το κοσμικό κράτος.. Η μονή-ακαδημία νοικιάστηκε από το Ίδρυμα Dignitatis Humanae Institute (DHI) για 100.000 ευρώ ετησίως και για 19 χρόνια. Τα χρήματα που, σύμφωνα με τον Χάρνγουελ, προέρχονται από διάφορα ιδρύματα και ενώσεις που συνδέονται με τον Μπάνον. Εκτός από την υποστήριξη του Μπάνον, το DHI έχει και τη στήριξη συντηρητικών Καθολικών ιερωμένων που είναι ενάντια στον Πάπα Φραγκίσκο, όπως ο αμερικανός καρδινάλιος Ρέιμοντ Κιο Μπούρκε.

Ο Μπούρκε μαζί με τους καρδινάλιους Καρλι Καφάρα, Βάλτερ Μπραντμίλερ και Γιοακίμ Μέισνερ συνυπέγραψαν κείμενο που είναι γνωστό ως μια σειρά από «αμφιβολίες» για την τοποθέτηση του Πάπα για την Καθολική ηθική. Οι τέσσερις θρησκευτικοί παράγοντες αποτελούν την πιο έντονη αντιπολίτευση εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου και αποκαλούνται ειρωνικά «συμμορία των τεσσάρων» από τους οπαδούς του Ποντίφικα

Ο Μπούρκε είναι επίσης μέντορας του Tea Party , του κόμματος της αμερικανικής ακροδεξιάς, που συνδέεται με ρατσιστικές ενώσεις και ενώσεις ενάντια στους μετανάστες, και που καταγγέλλει συνεχώς τον Ποντίφικα όταν μιλάει για «αλληλεγγύη στους απόκληρους της γης». Για τον Μπούρκε υπάρχει μάλιστα μια Εκκλησία και μια αντι-εκκλησία, η οποία εκπροσωπείται από τον σημερινό Πάπα, τον οποίο οι τέσσερις καρδινάλιοι τον κατηγορούν ότι είναι «αιρετικός» και ζητούν ρητά την «παραίτησή» του.

«Δεν τα διαβάζω όλα αυτά», απαντά ο Ποντίφικας όταν ρωτήθηκε για την πρωτοβουλία των τεσσάρων. Ωστόσο, πηγές της ηγεσίας του Βατικανού εκτιμούν ότι αυτές οι επιθέσεις «προέρχονται από την ίδια συντηρητική αμερικανική τράπεζα του Μπάνον», η οποία θεωρεί τον Φραγκίσκο ως πρόβλημα για την Ακροδεξιά κοινωνική και οικονομική πολιτική.Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, El Periodico, Marianne

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Κλούβια μυαλά

Δίκαια φωνάζετε σύντροφοι χρυσαυγίτες. Να μας βγει κουμούνι κοτζάμ πάπας; Και μας χαλάει και το "πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια". Εμείς δεν θέλουμε τέτοιους θολοκουλτουριάρηδες παπάδες, που να μιλάνε για το λόγο του κυρίου και να θεωρούν ανθρώπους τους άραβες και τους μαύρους. Μόνο ρώσους παπάδες που έχουν γυρίσει τη χώρα τους 500 χρόνια πίσω.

Κούλη, η ΧΑ αγωνίζεται για την Μακεδονία. Εσύ σεβάσου την προδοσία

Ο Στιβ Μπάvov έχει δίκαιo! Και εγώ με τα χρήματα των άλλων είμαι πρooδευτικός και αvτιρατσιστής! Και με την πρoϋπόθεση οι παράτυπoι να είvαι σε άλλες γειτovιές, σε άλλες πόλεις και ιδίως σε άλλες χώρες και όχι στην δική μου!

Πες τα χρυσόστομεεεε

!!!!!!!!!!!!!!!

Νεοδημοκράτης

Ναι, αλλά ο χριστιανισμός είναι ξεκάθαρος και λέει αγαπάτε αλλήλους. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να φτιάξετε δική σας θρησκεία σαν αυτήν που είχε φτιάξει ο Χίτλερ, αλλά μην μιλάτε για θρησκεία και Χριστό γιατί είναι αστείο. Είστε το ίδιο κακοί και κομπλεξικοί με τον Συριζα, γι αυτό μην μας μιλάς για πατρίδα θρησκεία οικογένεια, ναζιστή. Δεν κοροϊδεύεις κανένα ναζιστή.

Υπερ....

.... της λαθρομεταναστευσης είναι ο παπας, είναι και ο Ιερώνυμος. Μαζί "ευλογησαν" - χωρίς σταυρό - τα νερά και τις τεραστιες εισροές των λαθρομεταναστων.

Q

Αστε τον καλε ησυχο! Με την επι χρημασι θολοκουλτουρα του αργα η γρηγορα θα το φαει το κεφαλι του! Ολο και καποιος "προσφυγας" θα παει να ανατιναξει το Βατικανο, ετσι για το ευχαριστω στην τοση υποστηριξη. Αν βγει ζωντανος απο αυτο (και οχι σε μεριδες), θα παει μονος του και θα κλαφτει στην ακροδεξια ζητωντας βοηθεια! Το εχουμε ξαναδει αλλωστε με κατι αλλες βλαμμενες, που αφηναν τα κομμουνια να τους κανουν πλυση εγκεφαλου και νομιζαν οτι με την αλληλεγγυη τους θα βγαζανε περισσοτερους followers. Τελικα κατεληξαν σε σκλαβοπαζαρα και ζητουσαν απο την κακια Δυση που κατηγορουσαν να τις σωσει απο τον εφιαλτη που πηγαν και χωθηκαν.

Αγύριγο κεφάλι

Η λογικη επιτιθεται στον παπα μα@@@@

Θ

Mα βρε παιδια, μην αντιστεκεστε στην εισβολη! δεν ειναι πολιτικα ορθο! Αφου σας το λενε ολοι οι διασημοι δημοσιογραφοι, τα μεγαλα καναλια και οι εφημεριδες και οι politically correct πολιτικοι. Να τους ακουτε, γιατι βγαλανε και νομους και οποιος αντιστεκεται στην εισβολη ειναι φασιστας και ρατσιστης.

Βρωμοστομος

Ας παρουμε παραδειγμα την Αμερικη, ειναι σωστο να παρατας τη χωρα σου και να θες να μπεις με το ζορι σε αλλη χωρα και που ξερω εγω ποιος εισαι, ολη οι κατοικοι της Λατινικης Αμερικης με το ζορι να μπουν στις ΗΠΑ. Ελα κανονικα και νομιμα με τα χαρτια σου να ξερω ποιος εισαι, ποιος θα σε συντηρει μεχρι να βρεις δουλεια και ελα. Η Ν.Υορκη μια απο τις πολιτειες που υπαρχει ασυλο για τους παρανομους και ομως υποφερει απ΄αυτους, αλλα δεν το παραδεχονται οι δηθεν δημοκρατες, ρωτα ομως και την αστυνομια τι λεει;

οι νεοταξίτες Χριστιανοί

από πότε; Από τότε που σας συμφέρει. Και έχετε ένα πόνο για τον Πάπα. Προσέξτε μην σας πάθει τίποτα. Νεοταξίτες θα χάσετε..

ΠΑΠΑΣ ΜΚΟ ΣΟΡΟΣ

Ο παπας ετσι φέρεται σαν μκο του Σορος. Απέναντι του δεν είναι μόνο η ακροδεξιά, οι ακροδεξιοί είναι λίγοι. Απέναντι του είναι κυρίως η λογική και όλοι αυτοι που δεν θέλουν να βλέπουν τη χώρα τους και την Ευρώπη να γίνονται άντρα εγκληματιών και τριτοκοσμικων. Τον Παπα καθώς και ολους αυτούς που τους καλούν τους φυλάνε και δεν κινδυνεύουν και είναι πιονια του κάθε Σορος.

@

Τα νήματα των παπαγαλάκηδων των φέικ νιουζ ποιος τα κινεί άραγε! Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον ότι υπάρχει "οργανωμένη και πληρωμένη στρατιά της προπαγανδιστικής πολιτικής ορθότητας" σε βάρος των δυτικών χωρών.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης