Πολιτική κρίση στην Αυστρία: Πρόωρες εκλογές το συντομότερο ανακοίνωσε ο Κουρτς

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του - Ο πρόεδρος της Αυστρίας έχει την εξουσία διορισμού υπουργών αλλά και διάλυσης της κυβέρνησης

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε .

«Πρότεινα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την οργάνωση πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Κουρτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, δεν είναι πλέον δυνατή μία συνέχιση της συνεργασίας με το Κόμμα των Ελευθέρων, όπως επίσης συνεχίζει να μην είναι δυνατή μία συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ τα μικρά κόμματα είναι πολύ μικρά (σ.σ. προφανώς για να υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία, και ως εκ τούτου ο ίδιος επέλεξε τις πρόωρες εκλογές.

Ο καγκελάριος ανέφερε πως δεν αποκόμισε την εντύπωση ότι το Κόμμα των Ελευθέρων έχει την βούληση να αλλάξει, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα ήταν επιτακτικά αναγκαίο, ενώ χαρακτήρισε την καταγραφή του επίμαχου βίντεο επαίσχυντη καταγγέλοντας όμως ταυτόχρονα τις ιδέες της κατάχρησης εξουσίας που διατυπώνονται σε αυτό.

Επισημαίνοντας ακόμη πως εάν το Λαϊκό Κόμμα θα έχει στις επόμενες εκλογές τη δυνατότητα να δώσει σαφώς τον τόνο, θα μπορέσει ο ίδιος να συνεχίσει την αλλαγή την οποία έχει αρχίσει, ζήτησε να υπάρξουν σαφείς συνθήκες και σαφής εντολή των ψηφοφόρων. Θέλει να εργαστεί για την Αυστρία με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του πληθυσμού ,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν δήλωσε σήμερα ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους πολιτειακούς θεσμούς.

Σε ανακοίνωσή του προς τον Τύπο, ο βαν ντερ Μπέλεν αναφέρει ότι συζήτησε το θέμα των πρόωρων εκλογών με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος έβαλε τέλος στην κυβέρνηση συνασπισμού με την άκρα δεξιά και πρότεινε νέες εκλογές. Οι δύο θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα αύριο.

Η επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ δήλωσε ότι το κόμμα της δεν θα εμποδίσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εάν προταθεί στο κοινοβούλιο.

Το απόγευμα, πύκνωναν οι πληροφορίες ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σε αντίθεση με προηγούμενες ανεπίσημες τοποθετήσεις κύκλων του κόμματός του περί επικείμενων πρόωρων εκλογών, εξετάζει την δυνατότητα συνέχισης του αμφιλεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού του με το Κόμμα των Ελευθέρων υπό την νέα ηγεσία του έως τώρα υπουργού Συγκοινωνιών και Υποδομών και υπαρχηγού των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, τον οποίο ο Στράχε υπέδειξε το μεσημέρι ως διάδοχό του.

Από την πλευρά του, το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο επιζητεί συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας φέρεται να επιμένει στην οπωσδήποτε παραμονή στην κυβέρνηση του θεωρούμενου ως πλέον σκληροπυρηνικού στελέχους του, του υπουργού Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, τον οποίο όμως φαίνεται να απορρίπτουν κατηγορηματικά ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος.

Το σκάνδαλο που έφερε πολιτική κρίση

Των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων είχε προηγηθεί η παραίτηση του ακροδεξιού αντικαγκελαρίου, ο οποίος σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τον γερμαντικό Τύπο, εμφανίζεται να προσφέρει σε Ρωσίδα επιχειρηματία κρατικές συμβάσεις, με αντάλλαγμα την πολιτική υποστήριξη προς αυτόν και τον κόμμα του.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει τον Στράχε να συζητάει την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη της.

Η συνάντηση αυτή, φαίνεται ότι έγινε το 2017, για την προσφορά κρατικών συμβολαίων σε μία εταιρία και με αντάλλαγμα, την πολιτική και οικονομική υποστήριξη προς τον Στράχε.

Το βίντεο που «έκαψε» τον Στράχε

Strache

Στην μακροσκελή δήλωση παραίτησής του ο Στράχε χρησιμοποίησε μία σειρά δικαιολογιών και επιχειρημάτων για να "εξηγήσει" την "καταστροφική" εικόνα που εμφανίζει στο επίμαχο βίντεο, εκτοξεύοντας κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις.

Χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, έκανε λόγο για διαρκή εκστρατεία λάσπης εναντίον του, για συνωμοσίες κατά του κόμματός του, για ανάμιξη μυστικών υπηρεσιών, για παραβίαση νόμων και παράνομη λήψη του βίντεο από μία καθαρά ιδιωτική συνάντησή του στην Ιμπίζα, ενώ παραδέχθηκε πως στη σχεδόν επτάωρη συνομιλία με την υποτιθέμενη επιχειρηματία, ανεψιά Ρώσου ολιγάρχη, τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παραδέχθηκε πως η στάση του υπήρξε ανόητη, ανεύθυνη και λανθασμένη, αλλά έκανε και μία διεξοδική αναδρομή στην "συνεπή" και υπεύθυνη σταδιοδρομία του ως αρχηγός των Ελευθέρων, εδώ και 14 χρόνια, εκθειάζοντας την συμβολή του κόμματός του στο κυβερνητικό έργο εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο.

@

Γλεντήστε τους Μπολσεβίκους, τα ορφανά του Στάλιν, τους μεγαλύτερους απατεώνες της δύσης. Στείλτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους αναρχοΑριστερούς.

Lim

Σε ολα τα συστηματα παρουσιαζονται κρουσματα.Στις ανεπτυγμενες χωρες εχουν και βουλα " νομιμοτητας ".Ο αυστριακος ειναι η κορυφη του παγοβουνου.Στο συστημα αυτο οταν κοβει το αυγολεμονο στη σουπα τους τοτε το δημοσιευουν.Κοκος απο την αμμο.Η παρτιδα στη.σκακιερα πρεπει να παρει αλλη τροπη.Δεν ειναι για λυπηση οι απανθρωποι που συνεπραξαν με τους γερμανους και κυλησαν τον κοσμο στο αιμα.Ντροπη τους και για τις επιλογες τους!!!!

Αυτά που ξέρατε τελείωσαν

Φυσικά πάλι η Γερμανία και οι ελίτ από πίσω. Η Μέρκελ χθες δήλωσε πως σαν καλοί πολίτες πρέπει να στηρίξουμε τους διάφορες τσιπρες , μια χαρά εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα τους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, Την άλλη Κυριακή μια άλλη Ευρώπη ξημερώνει , η Ευρώπη της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών. Ο Ιταλός να ζει σαν Ιταλός , ο Έλληνας ως Έλληνας ο Γάλλος ως Γάλλος σε μια ενωμένη Ευρώπη Σήμερα οι ελίτ Μέρκελ Τσίπρας και διάφορα άλλα σουργελα θέλουν τους λαούς σκλαβωμένους σε τράπεζες πολυεθνικές και ελίτ. Αυτό θα σταματήσει. Ώρα να μπορεί ο κάθε άνθρωπος και πάλι να μιλάει ελεύθερα να σκέφτεται ελεύθερα να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Η ΕΕ των αποκλεισμών της απαγόρευσης στην αντίθετη άποψη και του εξαναγκασμού ώρα να τελειώνει.

ΟΒΑΜ

Ότι είναι προκλητικά στημένο σκετς , δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία . Με στημένη κάμερα κλπ. Ότι εμπλέκονται σίγουρα οι Γερμανοί , ειναι επίσης αναμφίβολο : σήμερα υπάρχει Γερμανικό δημοσίευμα που κατηγορεί την Αυστρία για διαρροή πληροφοριών προς την Ρωσία . Επίσης μη ξεχνάμε ότι όλα τα Ευρωσκεπτιστικά κόμματα , κατηγορούνται ως χρηματοδοτούμενα από τον Πούτιν . Τα περί φασιστών κλπ. (όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι) είναι κοτσάνες των ψυχοπαθών της αριστεράς. Αρκεί να σκεφτείτε τι στάση θα κρατούσαν τα κόμματα της αριστεράς αν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν όπως παλιά από την Ρωσία. Ιστορία ποινικό μητρώο.

@ Αυτά που ξέρατε τελείωσαν

Φιλτατε, ξερεις τι ειναι "Cyanus segetum"; Θα σου πω λοιπον για να παψεις να χοροπηδας πανω στα νευρα του κοσμου. Μετα τον Β' ΠΠ οπως ηταν φυσικο απαγορευθηκε και στην Αυστρια το ναζιστικο κομμα, οι ναζιστικες δραστηριοτητες, οργανώσεις και ολα τα ναζιστικα συμβολα συμβολα. Οταν η Αυστρια εγινε ανεξαρτητο ουδετερο κρατος ('εις τον αιωνα τον απαντα', ετσι ακριβως λεει η Κρατικη Συνθηκη που υπογράφηκε με τους συμμαχους το 1955) ιδρυθηκαν και κομματα. Ενα απο αυτα για να συλλεξει ολους τους ναζι (στα κρυφα βεβαια) ειναι το Κομμα της Ελευθεριας, δηλ. του Χοφερ και του Στραχε. Επειδη η νομοθεσια που ισχυει βεβαια και σημερα απαγορευει τα παντα που εχουν σχεση με τον εθνικοσοσιαλισμο, οι ναζι βρηκαν ενα 'κολπο' για να δειχνουν την πιστη και αφωσιωση στο απαγορευμενο ναζιστικο κομμα. Και το 'κολπο' ειναι να φορουν στο πετο τους ενα λουλουδι, τον κυανο η στα γερμανικα Kornblume η στα λατινικα Cyanus segetum. Και μαντεψε ποιοι το φορουσαν για να δειξουν στου ναζι ψηφοφορους ποιοι ειναι: Ο Χοφερ, ο Στραχε και ολο το κακο συναπαντημα. Αν γκουγκλαρει κανεις Kornblume Hofer και παει στις εικονες θα δει τι εννοω. Το ο,τι στην Ελλαδα εχουμε με τη συμμορια του συριζα ενα κρυφοκομμουνιστικο καθεστως της κακιας ωρας με οντα που ανατραφηκαν να εκδικηθουν την ήττα τους στο συμμοριτοπολεμο και ταυτοχρονα να φτωχοποιησουν τη χωρα γιατι μονο με φτωχεια, ανεχεια και κακομοιρια μπορουν να εχουν οπαδους, δεν μας δινει το δικαιωμα να προσκυναμε τους ναζι. Σχετικα δε με το Κομμα της Ελευθεριας, του Χοφερ, απο τα 10 στελεχη του, τα μισα εχουν καταδικαστει για διαφθορα, για ναζιστικες δηλωσεις και για μιζες. Ο Στραχε δεν ειναι εξαιρεση. Ειναι ο κανονας. Οπως ειδαμε. Γιαυτο λοιπον εμεις 'εν Ελλαδι' πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στις δηλωσεις αφοσίωσης στα κόμματα ανά την Ευρωπη που ειναι η παρεουλες και συντροφοι τους. Και ιδεολογικα, μπροστα στο κομμα του Στραχε και του Χοφερ η ΧΑ ειναι μια παρεα που γεννηθηκε γιατι το κρατος μας φερει το προσωνύμιο Μπαχαλισταν.

κα

Καλές οι γενικότητες και οι θεωρίες συνομωσίας! Για το περιεχόμενο του βίντεο έχεις να πεις τίποτα;

tt

Περίεργα πράγματα στην Αυστρία , μετά την συνάντηση των Αυστριακών στην Μόσχα με τους Ρώσσους ιθύνοντες και την σθεναρή στάση των Αυστριακών υπέρ του ΝΟΡΘ ΣΤΡΙΜ , έρχεται ένα βίντεο που μιλά για μυστηριώδη Ρωσσίδα αλλά ποια είναι παρέμεινε (Χ), όνομα δεν έχει αυτή η Ρωσσίδα ?Μια φωτογραφεία της ρε παιδιά ! Και στο κάτω κάτω ότι και να κάνουν οι ΗΠΑ το Ρωσσικό αέριο και πετρέλαιο είναι ποιο φτηνό από το Αμερικανικό , ο καθένας τα συμφέροντα του κοιτά όπως και να έχει .

Γιάννης

Ρε τον ακροδεξιό φασίστα.Αμέσως εκλογές;Αυτά για το "δημοκρατικό" σύριζα είναι άνευ λόγου.

Άγγελος1

Το Αυστριακό σκάνδαλο είναι πανομοιότυπο με την απαίτηση του Σύριζα να δώσει λεφτά ο Μαρινάκης στόν εκλεκτό της Κουμουνδούρου Καλογρίτσα.

Ασφαλής πρόβλεψη που βασίζεται στη γνώση.

Ο νέος αρχηγός των ''ακροδεξιών'' της Αυστρίας θα είναι ο πολύς Νόρμπερτ Χόφερ που κατάφερε δύο φορές να πάρει ...50% στις προεδρικές εκλογές με αντίπαλο τον σημερινό πρόεδρο Βαν Ντερ Μπέλεν!Έχει ευρύτατη,τεράστια,αποδοχή από την κοινωνία.Οι Αυστριακοί ΔΕΝ θα κάνουν το χατίρι στους Γερμανούς να γίνουν το Hot spot της Ευρώπης και ούτε θα υποχωρήσουν από τις επιλογές τους που είναι νωπές,εξαιτίας ενός προσώπου που εντέλει αυτο-παγιδεύτηκε.Τελικό συμπέρασμα προς τους χαζο-χαρούμενους που νομίζουν ότι η πολιτική σκηνή στην Αυστρία θα αλλάξει:Εάν δεν σχηματισθεί νέα κυβέρνηση με εταίρο τον νέο αρχηγό της ''ακροδεξιάς'' Νόρμπερτ Χόφερ,ο Κούρτς θα πάει σε εκλογές.Εκεί η ''ακροδεξιά'' θα σαρώσει διότι θα έχουν προηγηθεί και τα κακά,για εσάς τους αριστεροπαράφρονες,μαντάτα των Ευρωεκλογών!Το πικρό ποτήρι της λογικής και του αισθήματος αυτοσυντήρησης του Αυστριακού Λαού θα το πιείτε όλο μέχρι σταγόνας!Και κάτι ακόμα.Δεν υπάρχουν γύφτικες εφεδρείες στο Villach,στο Zell am See ή στο Kitzbühel!Θα σαρώσουν.

Το Ψεμα εχει πηλινα ποδια

Ο Χοφερ δεν κατορθωσε τιποτα. Απλως μαζεψε τις ψηφους των ναζι και των απολωλότων προβατων των συντηρητικών και ολων που δεν ηθελαν τον αντιπαλο του, τον σημερινο προεδρο Βαν Ντερ Μπελλεν. Και παρ ολα αυτα δεν εξελεγει γιατι ο Βαν Ντερ Μπελλεν πηρε παραπανω ψηφους. Σχετικα δε με την 'προβλεψη' σου: ονειρευεσαι. Οι Αυστριακοι δεν ειναι ζωα που τους ταζεις σανο, καταργηση μνημονιων, ενφια και φορων για να τους γδαρεις μετα.

Άρης δηλωσιας

Με Ρωσίδα μιλούσες βρε ανισορροπε? Δεν γινόταν με κανέναν αυστριακό πού μιλάει μόνο ρώσικα και πήρε κανάλι, πρωταθλημα και κύπελλο στην Αυστρία?

Το κάτω κεφάλι

έφαγε το πάνω. Οποιος είδε το βιντεο θα είδε και τα μακρυπόδαρα ρώσικα μανούλια που του 'χανε ρίξει από δίπλα. Μόνο την ρωσίδα "επιχειρηματία" δεν έδειξαν - πιθανόν κάποια ρωσοεβραία της Μοσάντ. Το Spiegel και η Sueddeutsche Zeitung ανήκουν σε αμερικαονεβραϊκά συμφέροντα.

κα

Μήπως πρέπει και στην Ελλάδα να ψάξουμε ποιος πλήρωνε τα πούλμαν των Μακεδονομάχων για να πηγαίνουν από πόλη σε πόλη;

Γιάννης

Θα το δεις στις εκλογές φασιστόμουτρο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων

nigiria_sklavoi

Κατά της διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο "σχολείο" της Ριγκάσα, στην Πολιτεία Καντούνα, βρέθηκαν 147 αλυδοσεμένοι άνθρωποι, εκ των οποίων οι 22 ήταν γυναίκες και 4 ανήλικοι - Πρόκειται για την τέταρτη έρευνα σε τέτοιο ίδρυμα μέσα σε διάστημα ενός μήνα

biden_gios