Θρίλερ στη Βαυαρία: Τρεις βαλλίστρες, πέντε πτώματα, δύο διαθήκες, ένας γρίφος

Θρίλερ στη Βαυαρία: Τρεις βαλλίστρες, πέντε πτώματα, δύο διαθήκες, ένας γρίφος

Τι γνωρίζουν και τι αναζητούν οι γερμανικές αρχές γύρω από τους μυστηριώδεις θανάτους σε ξενώνα στο Πασάου και σπίτι στο Γκίφχορν

crossbow-bavaria-ena
pandoxeio-bavaria-ena
germania-bodies-ena
Σοκ και δέος έχει προκαλέσει η μακάβρια υπόθεση στο Πασάου της Βαυαρίας με τον γερμανικό Τύπο να κάνει λόγο για πρωτοφανή τραγωδία παρακολουθώντας τα ευρήματα των αρχών μετά τον εντοπισμό των πέντε πτωμάτων, μελών μιας οργάνωσης ιπποτικών αγώνων.

Τα θύματα ασχολούνταν με τον αποκρυφισμό, τα μεσαιωνικά όπλα και τις αναπαραστάσεις της εποχής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Ο 53χρονος άνδρας, που βρέθηκε νεκρός με βέλη από βαλλίστρα στο κεφάλι και το σώμα, ονομάζεται Τόρστεν και ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος μεσαιωνικών αντικειμένων με το όνομα "Milites Conductius", όπου πωλούνταν μεσαιωνικά ξιφίδια και σπαθιά.

crossbow-bavaria-ena
Μεσαιωνικές βαλλίστρες αυτού του τύπου βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, δίπλα στα πτώματα


Είχε μακριά άσπρη γενειάδα και οργάνωνε βραδιές με ξιφομαχίες. Στο μπράτσο του είχε τατουάζ με σύμβολα των Αλχημιστών, του αποκρυφιστικού κινήματος που άνθησε στον Μεσαίωνα και υποστήριζε ότι κατέχει το μυστικό της μετατροπής των μετάλλων σε χρυσό.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές συνεχίζουν να ερευνούν δύο χώρους: το ξενοδοχείο του Πασάου στην Βαυαρία, όπου βρέθηκαν τρία πτώματα που έφεραν βέλη από βαλλίστρα και στο Γκίφχορν της Κάτω Σαξονίας, το διαμέρισμα του ενός από τα θύματα, εντός του οποίου βρέθηκαν δύο ακόμη πτώματα γυναικών.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της νεκροψίας στο Πασάου που ανακοινώθηκαν από την αστυνομία της Βαυαρίας δείχνουν ότι δύο από τα τρία θύματα, ντυμένα στα μαύρα, με piercing στο σώμα, σκοτώθηκαν από βέλος που δέχθηκαν στην καρδιά. Τα άλλα βέλη που βρέθηκαν στα σώματά τους εκτοξεύθηκαν μετά θάνατον, πιθανότατα από το τρίτο θύμα, μία γυναίκα 30 ετών, την Φαρίνα, που στην συνέχεια μάλλον αυτοκτόνησε με την βαλλίστρα, με ένα βέλος στον λαιμό.

«Δεν υπάρχει στοιχείο που να δείχνει ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των παρόντων στο δωμάτιο του ξενοδοχείου προσώπων», ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για να διαπιστωθεί ενδεχόμενη κατανάλωση φαρμάκων, αλκοόλ ή ναρκωτικών.

germania-bodies-ena
Γερμανοί αστυνομικοί βγάζουν τα πτώματα από το διαμέρισμα
pandoxeio-bavaria-ena
Το πανδοχείο όπου εντοπίστηκαν τα τρία από τα πέντε πτώματα

Τι γνωρίζουμε και τι δεν γνωρίζουμε για την υπόθεση

Η ταυτότητα των θυμάτων είναι πλέον γνωστή. Από τα τέσσερα θύματα που εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στον ξενώνα, μόνος ένας ήταν άνδρας. Ο 53χρονος Τόρστεν συζούσε με την 33χρονη Κερστίνα. Το ζευγάρι διέμενε στην περιοχή Westerwald της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Ο γενειοφόρος άνδρας είχε στο Hachenburg ένα κατάστημα μεσαιωνικού τύπου.

Η τρίτη σωρός που εντοπίστηκε το Σάββατο στον ξενώνα ανήκε στην 30χρονη Φαρίνα. Η γυναίκα διέμενε στο Wittingen στην περιοχή Gifhorn στην Κάτω Σαξονία και ήταν εργαζόταν σε αρτοποιείο.

Τα άλλα δύο θύματα στο Πασάου είναι η 35χρονη Γκερτρούντ, καθηγήτρια δημοτικού σχολείου στο Wittingen. Και το πέμπτο θύμα είναι της 19χρονης Καρίνα, η οποία ζούσε επίσης στη μικρή πόλη.


Η σχέση των πέντε θυμάτων

Η Γκερτρούντ και η Φαρίνα ήταν ζευγάρι. Και οι πέντε ήταν μέλη της ένωσης ιπποτικών αγώνων.


Πώς έχασαν την ζωή τους οι τρεις άνθρωποι στον ξενώνα με τη βαλλίστρα;

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η Φαρίνα πρώτα σκότωσε το ζευγάρι και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή ενός τέταρτου ατόμου. Επίσης, τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν έδειξαν σημάδια άμυνας.


Άλλες ενδείξεις για προσχεδιασμένη αυτοκτονία

Στο δωμάτιο, οι ερευνητές βρήκαν τρεις βαλλίστρες και δύο διαθήκες του ζευγαριού. Επιπλέον, δεν βρέθηκαν βαλίτσες, σύμφωνα με την Εισαγγελία.


Τα αίτια θανάτου των δύο γυναικών στην περιοχή Βίτινγκεν

Οι σοροί των δύο γυναικών, ηλικίας 19 και 35 ετών, βρέθηκαν στο διαμέρισμα της 30χρονης Φαρίνα στο Βίτινγκεν την περασμένη Δευτέρα. Δεν βρέθηκαν σημάδια εξωτερικής βίας, όπως ανέφερε η αστυνομία. Επίσης, δεν βρέθηκαν βέλη και βαλλίστρες.


Τι δεν ξέρουμε

-Το κίνητρο των πέντε θυμάτων: Ποιο ήταν το κίνητρό τους; Οι δύο διαθήκες που βρέθηκαν στον ξενώνα «δείχνουν» προσχεδιασμένη αυτοκτονία. Για ποιο λόγο όμως να θέσουν τέλος στη ζωή τους;

-Το είδος της βαλλίστρας που χρησιμοποίησαν: Η μία βαλλίστρα είχε αγοραστεί από την Αυστρία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας στο Πασάου. Ήταν μία σύγχρονη βαλλίστρα.

- Γιατί στο Πασάου; Γιατί ποιο λόγο ο 53χρονος Tόρστεν και οι τέσσερις γυναίκες επέλεξαν να πάνε στο Πασάου; Σύμφωνα με τους Εισαγγελείς, αυτό παραμένει μυστήριο. Προτού επισκεφθούν το Πασάου ήταν στην Αυστρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης