Με επιτυχία οι δοκιμαστικές πτήσεις στο νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Με επιτυχία οι δοκιμαστικές πτήσεις στο νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Το Bejing Daxing αναμένεται να λειτουργήσει πριν τις 30 Σεπτεμβρίου

pekino-Beijing-Daxing
Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας, το Bejing Daxing, στο πλαίσιο των οποίων τέσσερα αεροπλάνα προσγειώθηκαν χθες με ασφάλεια στην πίστα του αερολιμένα.

Η China Southern Airlines, η China Eastern Airlines, η Air China και η Xiamen Airlines έστειλαν για τις δοκιμές τα μοντέλα-ναυαρχίδες τους, τα A380, A350-900, B747-8 και B787-9 αντίστοιχα.

Beijing New Airport Starts Test Flights on Monday

«Οι δοκιμές δείχνουν ότι το νέο αεροδρόμιο έχει τώρα στρέψει το ενδιαφέρον του από την κατασκευή των υποδομών στην προετοιμασία της λειτουργίας», δήλωσε ο Γουάν Σιανγκντόνγκ, επικεφαλής πιλότος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Τον Αύγουστο έχει προγραμματιστεί μια δοκιμή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας και το αεροδρόμιο αναμένεται να ανοίξει πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νότια του Πεκίνου, το νέο αεροδρόμιο στοχεύει να αποσυμφορήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital International Airport, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια. Ο νέος αερολιμένας αναμένεται να εξυπηρετεί 45 εκατ. επιβάτες τον χρόνο έως το 2021 και 72 εκατ. έως το 2025.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, ο σχεδιασμός του οποίου αποτελεί σύλληψη της διάσημης αρχιτέκτονος Ζάχα Χαντίντ που πέθανε το 2016, θα απαιτηθούν συνολικά 200.000 τόνοι χάλυβα.

Beijing's new airport has welcomed four planes for test flights


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης