Ιμάμογλου: Ουδέν σχόλιον πριν την επίσημη ανακοίνωση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου

Οι αξιωματούχοι του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου δεν έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση των εκλογών της 31ης Μαρτίου και διεξαγωγής νέων στις 23 Ιουνίου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που ορκίστηκε νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έπειτα από την επικράτησή του στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, τις οποίες ακύρωσε νωρίτερα σήμερα το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK), δήλωσε ότι περιμένει την επίσημη ανακοίνωση της ανώτατης αρχής πριν σχολιάσει την απόφασή της.

«Γνωρίζω ότι όλοι είναι περίεργοι για μια απόφαση που με αφορά. Έχω ακούσει διάφορα. Αλλά θα περιμένω την απόφαση, την επίσημη ανακοίνωση από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK)», είπε ο Ιμάμογλου σε βίντεο που ανήρτησε σε λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξιωματούχοι του YSK δεν έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση των εκλογών της 31ης Μαρτίου και διεξαγωγής νέων στις 23 Ιουνίου, απόφαση που έγινε γνωστή από εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP στο Συμβούλιο.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk ανέφερε ότι η απόφαση για διεξαγωγή νέων εκλογών έγινε με το σκεπτικό ότι κάποιοι ψηφολέκτες δεν ήταν δημόσιοι λειτουργοί.

Τα μέλη του Συμβουλίου δέχθηκαν την ένσταση που είχε καταθέσει το ΑΚP για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης με επτά ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

trump-erdogan

«Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τραμπ απευθυνόμενος στον Ερντογάν

trumpg7-thumb-large

boris_macron_main

Άνγκελα Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο τελικό στάδιο -  Εμανουέλ Μακρόν: H συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη - «Μια προσωρινή τεχνική συμφωνία για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη στις Βρυξέλλες» τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές - Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η συμφωνία δεν θα είναι έτοιμη απόψε

verolino

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπέργκερ, δήλωσε ότι η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν ζητήσει εμφατικά από την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

erdo2

trump_main

Νέο «παραλήρημα» από τον Αμερικανό πρόεδρο για τους... άλλοτε συμμάχους των ΗΠΑ, Κούρδους - Νωρίτερα έλεγε ότι δεν είναι... άγγελοι - Επέμεινε ότι η τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία δεν έχει την έγκρισή του - Απείλησε πάλι... γενικά κι αόριστα με κυρώσεις την Άγκυρα, η οποία ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για... αντίποινα!

trump_mk

Πριν από λίγα 24ωρα η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας για την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία  - Τρεις Τούρκοι υπουργοί -της Ενέργειας, της Άμυνας και των Εσωτερικών- τα πρώτα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις