Νέα Ζηλανδία: Ανακρίνουν 33χρονο ύποπτο μετά τον συναγερμό στο Κράιστσερτς

Νέα Ζηλανδία: Ανακρίνουν 33χρονο ύποπτο μετά τον συναγερμό στο Κράιστσερτς

Εξουδετερώθηκε ύποπτο αντικείμενο  - Έχει αποκλείσει την περιοχή η αστυνομία

squad
Στη σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα προχώρησε η αστυνομία στο Κράιστσερτς, μετά την κλήση για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών σε κατοικία,  στη συνοικία Φίλιπσταουν της πόλης, στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας δίνει κατάθεση και οι αξιωματικοί θα παραχωρήσουν αργότερα συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι το δέμα περιείχε μια συσκευή η οποία πιστεύεται ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός καθώς και πυρομαχικά σε συνοικία της πόλης Κράιστσερτς, ενώ πρόσθεσε ότι πυροτεχνουργοί έχουν εξουδετερώσει τον μηχανισμό.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσε ότι έχει κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό σε συνοικία της πόλης όπου συνολικά 50 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά Αυστραλού ακροδεξιού μέσα σε δύο τεμένη τον Μάρτιο-- και προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Η αστυνομία απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για τη φύση του συμβάντος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Newshub, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και έχει σπεύσει επιτόπου τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Stuff, σύμφωνα με τον οποίο στην περιοχή έχουν σπεύσει τουλάχιστον είκοσι οπλισμένοι αστυνομικοί με δέκα οχήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης