ΗΠΑ: Βετεράνος του στρατού προετοίμαζε βομβιστική επίθεση στο Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Βετεράνος του στρατού προετοίμαζε βομβιστική επίθεση στο Λος Άντζελες

Ήθελε να εκδικηθεί για τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία - Συνελήφθη την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές

la-1556568629-pp8r31o59q-snap-image
Ένας Αμερικανός πρώην στρατιωτικός, βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν, που βαρύνεται με υποψίες ότι σχεδίαζε μια βομβιστική επίθεση κοντά στο Λος Άντζελες, για να εκδικηθεί για τις επιθέσεις εναντίον δύο τεμενών στη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο, συνελήφθη την Παρασκευή, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές.

Σε συνομιλίες που είχε με έναν μυστικό πράκτορα του FBI, ο Μάρκ Στίβεν Ντομίνγκο, ηλικίας 26 ετών, όχι μόνο παραδέχθηκε ότι ασπάσθηκε το Ισλάμ κι ότι στηρίζει τους τζιχαντιστές, αλλά διατύπωσε και την αποφασιστικότητά του να γίνει μάρτυρας για την πίστη του, σημειώνει ο εισαγγελέας στο δελτίο Τύπου.

Ο 26χρονος είναι πρώην στρατιώτης του πεζικού. Σκόπευε να τοποθετήσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Λονγκ Μπιτς το Σαββατοκύριακο, θέλοντας να προκαλέσει πολλά θύματα.

«Αυτή η έρευνα κατάφερε με επιτυχία να αποτρέψει μια πολύ πραγματική απειλή που τίθετο από έναν εκπαιδευμένο στρατιώτη μάχης, ο οποίος επανειλημμένως δήλωνε πως ήθελε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων» αναφέρει ο εισαγγελέας Νικ Χάνα.

Ο Ντομίνγκο κατηγορείται για απόπειρα παροχής υλικής στήριξης σε τρομοκράτες.

Σε έγγραφο που κατέθεσε το FBI σχετικά με την υπόθεση, αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος είχε πει ότι αγόρασε συγκεκριμένα καρφιά 7 εκατοστών, διότι ήθελε να είναι αρκετά μεγάλα για να διαπεράσουν το ανθρώπινο σώμα και να τραυματίσουν εσωτερικά όργανα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης