Σρι Λάνκα: Η «άγνωστη» ισλαμιστική οργάνωση National Thowheed Jamaath πίσω από τη σφαγή

21013626

Δεν έχει ιστορικό μαζικών αιματηρών επιθέσεων -  Δημιουργήθηκε το 2014 και φέρεται να έχει την έδρα της στην Kattankudy

Η ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση «National Thowheed Jamaath» (NTJ) αιματοκύλησε τρεις εκκλησίες και τρία πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Θεωρείται σχετικά άγνωστη ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα. Δημιουργήθηκε το 2014 και φέρεται να έχει την έδρα της στην Kattankudy, μια πόλη με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο στην ανατολική Σρι Λάνκα.

Δεν έχει ιστορικό μαζικών αιματηρών επιθέσεων.
nekroi08
nekroi09

Πέρυσι πολλά μέλη της είχαν προβεί σε βανδαλισμούς βουδιστικών αγαλμάτων και το όνομά της άρχισε να γίνεται γνωστά στα διεθνή ΜΜΕ.

Πηγές της μουσουλμανικής κοινότητας στη Σρι Λάνκα υποστηρίζουν ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης έχουν υποστηρίξει δημοσίως το «Ισλαμικό Κράτος».
nekroi12
nekroi11

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ο Ζαχράν Χασίμ, ο οποίος σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν ένας από τους βομβιστές- καμικάζι, ήταν ο ιδρυτής της . O Xασίμ, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ιεροκήρυκας, ήθελε, να επιτεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία στην Ινδία αυτό το μήνα, ωστόσο η επίθεση αποτράπηκε. Σύμφωνα με το CNN, η επίθεση αυτή είχε προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου.
Ο Χασίμ έχει, επίσης, δημοσιεύσει πολλά βίντεο στο YouTube στα οποία προβαίνει σε σχόλια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως υποκίνηση βίας
nekroi05

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα πιστεύει ότι η ισλαμιστική οργάνωση είχε την βοήθεια ενός «διεθνούς δικτύου », γεγονός που εγείρει φόβους για συμμετοχή του Iσλαμικού Κράτους στο συντονισμό των επιθέσεων.πραγματοποίησε τις επιθέσεις της Κυριακής οργάνωσε μια εξαιρετικά καλά προγραμματισμένη, συντονισμένη επίθεση.

Σύμφωνα με αναλυτές του Κέντρου «Soufan που παρακολουθεί τις παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια, με έδρα τη Νέα Υόρκη, οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα είχαν τη «σφραγίδα» επιθέσεων άλλων τοπικών ομάδων, σαλαφιστών και τζιχαντιστών , κυρίως αυτών που λάμβαναν ξένες ενισχύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

katerina

τσιπρα! επενδυτες! το νου σου

SIAP4

Ισλάμ: Η θρησκεία της αγάπης και της ανεκτικότητας........

Αντισταθείτε

Φρίκη. Μεσαιωνικές δυνάμεις προσπαθούν να πισωγυρίσουν και να αιματοκυλίσουν την ανθρωπότητα. Ας αντισταθούμε σε όλα τα ακραία στοιχεία που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή. Ποτέ ξανά σκοταδισμός, ποτέ ξανά φανατισμός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

angelamerkel0

Ο διάχυτος «σωματικός τρόμος» της Γερμανίδας καγκελάριου χαρακτηρίζεται από μερίδα του ιατρικού κόσμου ως «μη ειδικό νευρολογικό εύρημα» - Άλλοι επαγγελματίες υγείας εκτιμούν πως μοιάζει με κρίση τύπου νόσου Πάρκινσον, λόγω της έντασης και της διάρκειας του τρόμου που την κατέλαβε - Τα σενάρια της σωματικής αδυναμίας και της υψηλής θερμοκρασίας

21