Ο Τραμπ και... οι γαμπροί στον Λευκό Οίκο για τους S-400

Ο Τραμπ και... οι γαμπροί στον Λευκό Οίκο για τους S-400

Τι στάση κράτησε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφορικά με την αγορά των S-400 - Κατ' ιδίαν τετ α τετ  του Τζάρεντ Κούσνερ με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ

trump_2
S- 400 και οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ καλωσόρισε χαμογελαστός τον γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνοδευόταν από τον δικό του γαμπρό και σύζυγο της κόρης του Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον Τούρκο υπουργό, ο Αμερικανικός πρόεδρος κράτησε μία λογική στάση αναφορικά με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S- 400.

«Στη διάρκεια των συναντήσεών μας, κατά τις οποίες συζητήσαμε τα βήματα για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, γίναμε δεκτοί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Του διαβιβάσαμε τους χαιρετισμούς και μηνύματα του προέδρου μας», έγραψε ο γαμπρός του Ερντογάν Αλμπαϊράκ στο Twitter.

Σύμφωνα με το CNN Turk, που επικαλείται δηλώσεις του Αλμπαιράκ στους δημοσιογράφους: «'Ακουσε με πολλή λογική και θετική κατανόηση τις ανάγκες της Τουρκίας για τους S-400»...« Ήταν μία πολύ θετική, εποικοδομητική συζήτηση».

Κατ' ιδίαν τετ α τετ  Κούσνερ - Αλμπαϊράκ

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου , σύζυγο της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ.

Κλείσιμο
Το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών δεν έχει γίνει μέχρι γνωστό, ωστόσο ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι συζητήθηκε και το θέμα της αύξησης του διμερούς εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκία στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από 20 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ τόνισε πως Ουάσινγκτον και Άγκυρα πρέπει να ενισχύσουν την εταιρική τους σχέση παρά τις διαφορές τους σε κάποια ζητήματα.Οι δηλώσεις του γαμπρού του Ερντογάν γίνονται την ώρα που η Αγκυρα ζητά από την Ουάσινγκτον να εξαιρεθεί από τυχόν κυρώσεις με αφορμή τους S -400.

«H Τουρκία αναμένει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να την εξαιρέσει ώστε να την προστατεύσει, εάν το Κογκρέσο αποφασίσει να της επιβάλει κυρώσεις με αφορμή την αγορά του αντιπυραυλικού ρωσικού συστήματος S-400», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.«Αν φτάσουμε εκεί, δηλαδή στις κυρώσεις που προτείνονται από το Κογκρέσο, φυσικά αναμένουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να εξαιρέσει την Τουρκία», είπε ο Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης