Brexit: Εντονες διαφωνίες στο ευρωκοινοβούλιο για τη νέα παράταση

Brexit: Εντονες διαφωνίες στο ευρωκοινοβούλιο για τη νέα παράταση

Οι ευρωβουλευτές παρουσιάστηκαν διχασμένοι στην απόφαση της επέκτασης του Brexit μέχρι τον Οκτώβριο

nigel-faraz-ena
Σε κλίμα έντασης αλλά και συγκίνησης, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την απόφαση επέκτασης της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του επικεφαλής της Κομισιόν για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, η συζήτηση στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν τις ευρωεκλογές, οι ευρωβουλευτές παρουσιάστηκαν διχασμένοι στην απόφαση της επέκτασης του Brexit μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο και υπεύθυνος για το Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ, υπογράμμισε ότι η απόφαση για την παράταση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συνοχή καθώς μεταφέρεται η εσωτερική πολιτική διαμάχη της Βρετανίας, εντός της Ε.Ε. «Η ενότητά μας κινδυνεύει. Η παράταση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θα δηλητηριάσει τις ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο Βέλγος Ευρωβουλευτής.

Ακόμα και ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, ο Νάιτζελ Φαράζ, απευθυνόμενος στον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και τον Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι «για πρώτη φορά λέω, ότι η ευθύνη για την παρούσα κατάσταση δεν ανήκει σε εσάς, αλλά στο Λονδίνο».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε τον Γκι Φερχόφσταντ να ξανασκεφτεί τις θέσεις του, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ένας φεντεραλιστής όπως ο ίδιος, ταυτίζεται με τον Νάιτζελ Φαράζ, κάτι δεν πάει καλά.


Η τελευταία ομιλία του Έλμαρ Μπροκ

Κλείσιμο
Με δάκρυα στα μάτια έλαβε τον λόγο για τελευταία φορά στην πολιτική του καριέρα στην ΕΕ ο Γερμανός Έλμαρ Μπροκ.

Ο μακροβιότερος ευρωβουλευτής, που εκλέγεται συνεχώς από το 1980, χρησιμοποίησε μια φράση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, τονίζοντας ότι ο «εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο».

Ο Έλμαρ Μπροκ, που δέχθηκε χειροκροτήματα από τους παρόντες στην αίθουσα, κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν σύνεση για να αποφευχθούν τα χειρότερα και για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης