Βρετανία: Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού μετά τη σύλληψη του Ασάνζ

assange_presveia

Πολίτες και δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο – Πολίτες του Ισημερινού διαφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να άρει το άσυλο του ιδρυτή του Wikileaks 

«Ελευθερώστε τον Ασάνζ» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στη συγκέντρωση που γίνεται έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks από τις βρετανικές αρχές.

Κυρίως, έξω από τον χώρο της πρεσβείας βρίσκονται πολίτες του Ισημερινού, που διαφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης Μορένο, να άρει το άσυλο του Τζούλιαν Ασάνζ, ανοίγοντας τον δρόμο για ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ. «Δεν θέλουμε μια αμερικανική αποικία, θέλουμε να είμαστε μια ελεύθερη χώρα» γράφει ένα πλακάτ, ενώ ένα άλλο δείχνει σκίτσο που αποτυπώνει τον Ασάνζ, με το στόμα του φιμωμένο με μια αμερικανική σημαία.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρίσκεται κυρίως ο πρόεδρος του Ισημερινού, Λενίν Μορένο, που οι συγκεντρωμένοι κατηγορούν για ψέματα και διαφθορά. 

Πρεσβεία Ισημερινού Λονδίνου Ασάνζ 1Στο σημείο βρίσκονται και πλήθος δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, που καλύπτουν τις εξελίξεις από πλευράς πρεσβείας, μετά τη σύλληψη του Ασάνζ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, που έστειλαν αναγνώστες του protothema.gr:  

Πρεσβεία Ισημερινού Λονδίνου Ασάνζ 2

Πρεσβεία Ισημερινού Λονδίνου Ασάνζ 4

Πρεσβεία Ισημερινού Λονδίνου Ασάνζ 3video placeholder
assange_presveia1
assange_presveia2
assange_presveia3
assange_presveia4
assange_presveia5

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191205110813_Turkey-plant__1_

Παρά τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα, η VW δεν εξετάζει καμία εναλλακτική χώρα εκτός της Τουρκίας, για το νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει στην περιοχή μας.

191213120849_EV-Owners-Icing-tsiro-1000

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κροατία πραγματοποίησαν σύντομη διαμαρτυρία σε πρατήριο ανεφοδιασμού προκειμένου να υπάρχει κρατική ανταπόκριση για κατασκευή περισσότερων συμβατικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ICE).

4962010

«Η σημαντική αύξηση των προσφύγων άσκησε πιέσεις σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που δεσμεύτηκε να λάβει μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στη προσφυγικό από τον προκάτοχό της», τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα