Ποιο βιβλίο κρατούσε ο Ασάνζ την ώρα που τον έσερναν έξω από την πρεσβεία;

Ποιο βιβλίο κρατούσε ο Ασάνζ την ώρα που τον έσερναν έξω από την πρεσβεία;

Πρόκειται για το βιβλίο «History of the National Security State» το οποίο είναι μία συλλογή από συνεντεύξεις του Γκορ Βιντάλ

assange_exofyl_arthroo
Τον γύρο του κόσμου κάνει η βίαιη σύλληψη του Τζουλιάν Ασάνζ από τη βρετανική αστυνομία.

Στα βίντεο βλέπουμε τον ιδρυτή του Wikileaks στα χέρια των αστυνομικών, την ώρα που τον βγάζουν σηκωτό από την πρεσβεία του Ισημερινού, η οποία αποφάσισε να σταματήσει να του παρέχει άσυλο.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο ο Ασάνζ διακρίνεται να κρατάει στα χέρια του ένα βιβλίο. Ποιο βιβλίο είναι όμως αυτό;

exofilo
Πρόκειται για το βιβλίο «History of the National Security State» το οποίο είναι μία συλλογή από συνεντεύξεις του Γκορ Βιντάλ. Ο Βιντάλ ήταν πολύ διάσημος Αμερικάνος συγγραφέας, γνωστός για τους εκλεπτυσμένους τρόπους του, την επιγραμματική του εξυπνάδα και το λαμπρό ύφος γραψίματος του.

Γεννήθηκε ως Ευγένιος Λούις Βιντάλ από πολιτική οικογένεια, καθώς ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Τόμας Πράιορ Γκορ θήτευσε ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών στην πολιτεία της Οκλαχόμα ( 1907 – 21 και 1931 – 37). Ο ίδιος ο Γκορ Βιντάλ ήταν πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος και δυο φορές κατέβηκε ως υποψήφιος, τη πρώτη για την Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών (Πολιτεία Νέας Υόρκης) και τη δεύτερη για τη Γερουσία των Η.Π.Α (Καλιφόρνια, 1982).

Κλείσιμο
Το βασικό αντικείμενο του Βιντάλ ως πολιτικού σχολιαστή και δοκιμιογράφου ήταν η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα, πώς η μιλιταριστική εξωτερική πολιτική του Κράτους Εθνικής Ασφάλειας υποβάθμισε την χώρα σε μια ξεπεσμένη αυτοκρατορία. Τα δοκίμιά του έχουν εκδοθεί στα περιοδικά The Nation, New Stateman, New York Review of Books και Esquire. Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις του με άλλους διανοούμενους πάνω σε θέματα όπως το σεξ, η πολιτική και η θρησκεία, συχνά εξελίσσονταν σε μεγάλες κόντρες. Επειδή ο Βιντάλ θεωρούσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι δυναμικά αμφιφυλόφιλοι, απέρριπτε τα επίθετα «ομοφυλοφιλικός» και «ετεροφυλικός» όταν χρησιμοποιούνταν ως ουσιαστικά, θεωρώντας τα ως εν γένει εσφαλμένους όρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό και τον έλεγχο των ανθρώπων στην κοινωνία.

Ο Γκορ Βιντάλ, ως συγγραφέας, διερεύνησε τη φύση της διαφθοράς στη δημόσια και στην ιδιωτική ζωή. Η τρίτη του νουβέλα, The City and the Pillar (1948), προσέβαλε τις λογοτεχνικές, πολιτικές και ηθικές ευαισθησίες των συντηρητικών κριτικών βιβλίων, με μια απαθή εξιστόρηση μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης μεταξύ δυο ανδρών. Στο ιστορικό μυθιστόρημα Ιουλιανός (Julian 1964), o Βιντάλ ξαναζωντανεύει τον αυτοκρατορικό κόσμο του Ιουλιανού του Αποστάτη, του Ρωμαίου Αυτοκράτορα που χρησιμοποίησε τη γενική θρησκευτική ανοχή για να επαναφέρει τον παγανιστικό πολυθεϊσμό ώστε να αναχαιτίσει την πολιτικής αποσάθρωσης του χριστιανικού μονοθεϊσμού. Στο έργο κοινωνικής σάτιρας, Myra Breckinridge (1968) εξετάζει την ευμεταβλητότητα του ρόλου των φύλων και το σεξουαλικό προσανατολισμό ως κοινωνικά κατασκευάσματα που έχουν καθιερωθεί από κοινωνικά ήθη. Στο Μπερ (Burr, 1973) και στο Λίνκολν (Lincoln, 1984) ο πρωταγωνιστής παρουσιάζεται ως «ο Άνθρωπος του Λαού» και ως «ο Άνθρωπος» σε μια διηγηματική εξερεύνηση για το πώς οι δημόσιες και οι ιδιωτικές πτυχές της προσωπικότητας επηρεάζουν την εθνική πολιτική των Η.Π.Α.

Πέθανε στις 31 Ιουλίου του 2012.
EXCLUSIVE: Assange arrested & escorted out of Ecuadorian Embassy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης