Brexit: Εξέγερση των Τόρις για τη «συνεργασία» Μέι με τον «μαρξιστή» Κόρμπιν

Brexit: Εξέγερση των Τόρις για τη «συνεργασία» Μέι με τον «μαρξιστή» Κόρμπιν

Στα «δύο» οι συντηρητικοί με τους Brexiteers να κατηγορούν τη πρωθυπουργό ότι παραδόθηκε στους «Remainers» 

mai-brexit
«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους των Τόρις μετά την απόφαση της Τερέζα Μέι να ενώσει την δυνάμεις της με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, για να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο εμποδίζοντας ένα άτακτο Brexit.

Η συνάντηση Μέι - Κόρμπιν με στόχο την εθνική σωτηρία της Βρετανίας αναμένεται σε λίγες ώρες, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Όμως, η κίνηση της Συντηρητικής Πρωθυπουργού να συνεργαστεί μ΄έναν γνωστό «Mαρξιστή», έχει προκαλέσει «σεισμό» στο κυβερνών κόμμα . Η πρώτη παραίτηση δεν άργησε να έρθει ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ , έπονται και άλλες.
Ο υπουργός για την Ουαλία, Νάιτζελ Άνταμς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση της Μέι.
«Αυτό δεν είναι το Brexit που υποσχέθηκαν στους ψηφοφόρους μου και είναι αντίθετο με την υπόσχεση που δώσαμε στο μανιφέστο μας», τονίζει ο Άνταμς», λίγες ώρες μετά το έκτακτο διάγγελμα της Μέι.
Ο παραιτηθείς υπουργός όπως και πολλοί Brexiteers των Συντηρητικών εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφασή της να συνεργαστεί με τον επικεφαλής των Εργατικών κατηγορώντας την ότι παραδόθηκε στους «Remainers».
Σε επιστολή παραίτησής του προς την Τερέζα Μέι, ο Άνταμς επισημαίνει ότι, «η αναζήτηση μιας συμφωνίας με έναν Μαρξιστή που ούτε μια φορά στον πολιτικό του βίο δεν πρόταξε τα βρετανικά συμφέροντα είναι ένα «σοβαρό ατόπημα». Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με δύο προκλήσεις. Αφενός να φέρει εις πέρας το Brexit και αφετέρου να αποτρέψει τον όλεθρο από μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση από τον Κόρμπιν.
Tην ίδια ώρα, το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί τη Μέι στην ηγεσία των Τόρις και εν συνεχεία στον πρωθυπουργικό θώκο, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιεί ότι η συμφωνία με τον Κόρμπιν θα είναι πολύ κακή.

Η Τερέζα Μέι, αρνούμενη την προκήρυξη εκλογών, ανακοίνωσε χθες σε έκτακτο διάγγελμά της, ότι θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες μία μικρή παράταση του Άρθρου 50 .Στόχος της, όπως είπε, να βρεθεί μία κοινή συμβιβαστική λύση με τον Τζέρεμι Κόρμπιν προκειμένου η χώρα να αποχωρήσει στις 22 Μαίου και να μην χρειαστεί να δηλώσει συμμετοχή στις Ευρωεκλογές.

Κλείσιμο
Η Βρετανία ήταν προγραμματισμένο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό με τις Βρυξέλλες να δίνουν χρόνο στο Λονδίνο έως τις 12 Απριλίου για να δώσει μια εναλλακτική λύση ή να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία την ίδια ημέρα.


Όπως αναφέρει το BBC, η Τερέζα Μέι αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με την πρωθυπουργό της Σκοτίας, Νικόλα Στέρτζεον για να της ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της και να της ζητήσει την στήριξή της .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης