Θρίλερ δίχως τέλος για το Brexit: Η Τερέζα Μέι ζητά νέα παράταση

Θρίλερ δίχως τέλος για το Brexit: Η Τερέζα Μέι ζητά νέα παράταση

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρότεινε να καθίσει στο τραπέζι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και να καταλήξουν σε συμφωνία, την οποία θα παρουσιάσουν στην ΕΕ προς έγκριση

brexit_may
Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση του Brexit στη Βρετανία, καθώς οι Βρετανοί πολιτικοί αδυνατούν να καταλήξουν σε μία συμφωνίαμ, για το Σύμφωνο Αποχώρησης που έχει παρουσιάσει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ικανό ποσοστό Βρετανών αξιώνουν από την κυβέρνησή τους να προχωρήσει στην «έξοδο» ακόμη και χωρίς συμφωνία, ενώ μία μεγάλη μερίδα πολιτών, ζητούν νέο δημοψήφισμα. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά από τη νέα μαραθώνια συνεδρίαση, προχώρησε σε δήλωση προς τον λαό της Βρετανίας, κάνοντας λόγο για αίτημα νέας παράτασης για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι είναι τόσο πορωμένοι, που θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Όμως χρειαζόμαστε μία συμφωνία και για τον λόγο αυτόν ζητάμε νέα παράταση για το άρθρο 50». Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ατέρμονες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας πως «δεν δούλεψε» και δεν έχει νόημα να επαναληφθούν. Πρότεινε, δε, ως λύση, την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα και να καταλήξουν σε μία συμφωνία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι η «επέκταση» που ζητά, πρέπει να είναι «όσο το δυνατόν συντομότερη» και να καταλήξει σε μία συμφωνία. Η Τερέζα Μέι στάθηκε ιδιαίτερα στην επικείμενη συνάντηση με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας πως «η οποιαδήποτε συμφωνία πετύχουμε, μαζί, εγώ και ο Κόρμπιν, θα πρέπει να παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα στην ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

«Αν δεν συμφωνήσουμε με τον Κόρμπιν, θα πρέπει να θέσουμε ενώπιον του κοινοβουλίου όλες τις εναλλακτικές που θα έχουμε στη διάθεσή μας για τις μελλοντικές μας σχέσεις με την ΕΕ. Η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί στις αποφάσεις του κοινοβουλίου, αλλά μόνο αν το ίδιο πράξουν και οι βουλευτές», πρόσθεσε η Τερέζα Μέι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόθεσή μου είναι να έχουμε ολοκληρώσει πριν τις 22 Μαΐου, ώστε η Βρετανία να μην λάβει μέρος στις ευρωεκλογές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης