Πωλείται το σπίτι του Μάικλ Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός» για 1,37 εκατ. δολάρια

Πωλείται το σπίτι του Μάικλ Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός» για 1,37 εκατ. δολάρια

Πρόσφατα η περιοχή συνδέθηκε με πραγματική βία, όταν στις 13 Μαρτίου δολοφονήθηκε ο αρχιμαφιόζος Φραντσέσκο Κάλι, σε απόσταση 2 μιλίων από την προς πώληση κατοικία

corleone
Στην περιοχή Τοντ Χιλ του Στάτεν Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ένα εντυπωσιακό Τυδώρ αρχιτεκτονικής κτίσμα που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Σε απόσταση λίγων βημάτων από τη μπροστινή πύλη ο μικροαπατεώνας Κάρλο Ρίτσι εκτελέστηκε από μέλος της οικογένειας της μαφίας Κορλεόνε.

Η κατοικία στη λεωφόρο Longfellow που ήταν η έδρα του Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) στην ταινία του 1972 «The Godfather» (Ο Νονός) διατίθεται τώρα προς πώληση.

Η τιμή πώλησης για την κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων είναι 1,37 εκατομμύρια δολάρια, αρκετά περισσότερα απ΄ όσα ο «Τούρκος» ζήτησε από τον «Δον Κορλεόνε».

Πρόσφατα η περιοχή συνδέθηκε με πραγματική βία, όταν στις 13 Μαρτίου δολοφονήθηκε το μέλος της εγκληματικής συμμορίας Γκαμπίνο, Φραντσέσκο Κάλι μπροστά από το σπίτι του, σε απόσταση 2 μιλίων από την προς πώληση κατοικία.

house
Κλείσιμο


Η Ιλέιν και ο Πίτερ Άλμπερτ, που έζησαν στο σπίτι της ταινίας «Ο Νονός» αφού το αγόρασαν 195.000 δολ. το 1977, έχουν πολύ πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις.

«Ήταν ήσυχο» δήλωσε η Ιλέιν, 73 ετών, για την περιοχή στην οποία μεγάλωσαν τα τρία παιδιά της. «Δεν είχε καμία σχέση με την ταινία» πρόσθεσε.


Για το ζευγάρι η κινηματογραφική ιστορία του Χόλιγουντ με την οποία συνδέεται η κατοικία δεν είχε καμία σχέση με την απόφασή του να το αγοράσει. Μας εντυπωσίασε η «όμορφη γειτονιά» δήλωσε η Ιλέιν.

Έχει δει την ταινία μόνο δύο φορές και δηλώνει ότι «είναι “παράξενο” να βλέπουμε τον Πατσίνο να βγαίνει από την μπροστινή πόρτα».

Αν και η θολωτή πόρτα, είναι λευκή στην ταινία, στην πραγματικότητα είναι σε καφέ απόχρωση, ενώ άλλες λεπτομέρειες παραμένουν ίδιες, οι κατασκευές από πέτρα γύρω από την είσοδο, τα βιτρό, η πύλη, ακόμα και η πινακίδα διεύθυνσης.

house-2


Ο Τζάνι Ρούσο, ο οποίος εμφανίστηκε πρώτη φορά στην ταινία «Ο Νονός» στον ρόλο του Κάρλο Ρίτσι ανέφερε ότι το σπίτι χρησιμοποιήθηκε ως γκαρνταρόμπα και στέκι των ηθοποιών που έπαιζαν στην ταινία. «Οι ηθοποιοί συνήθιζαν να προκαλούν ο ένας τον άλλον για να δουν ποιος μπορούσε να κάνει τον καλύτερο αυτοσχεδιασμό» είπε.

Η συγκεκριμένη κατοικία στο νούμερο 120, δεν είναι η μοναδική που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Νονός». Μία γειτονική κατοικία ήταν το σπίτι του Δον Κορλεόνε (Μάρλον Μπράντο) και σε ένα άλλο σπίτι κινηματογραφήθηκε για τις ανάγκες του θρυλικού φιλμ λαμπερός γάμος με τη συμμετοχή παιδιών από τη γειτονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης