Φόβοι για χάος στη Βρετανία από «άτακτο» Brexit»: Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης Μέι

brexi-n1

Προβλέπουν μια περίοδο 3 μηνών στην οποία οι κρατικές υπηρεσίες θα δουλεύουν non-stop - Οι 12 κρίσιμοι τομείς

Έγγραφο στο οποίο περιγράφεται η έκταση και το εύρος του χάους που θα επικρατήσει στη Βρετανία σε περίπτωση που υπάρξει Brexit χωρίς σύμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μοιράστηκε τα τελευταία 24ωρα στα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Guardian στο απόρρηττο έγγραφο περιγράφεται μια «κρίσιμη φάση τριών μηνών» μετά το «άτακτο» Brexit στην οποία ο σχεδιασμός που έχει ήδη γίνει θα μπορούσε να ανατραπεί.

rafima-3
Η βασική αρχή που διαπνέει το κείμενο είναι ότι τα επι μέρους τμήματα της κυβέρνησης θα πρέπει να προετοιμαστούν ώστε να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν μόνα τους τα προβλήματα αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ολικής κατάρρευσης της Operation Yellowhammer.

«Η δομή θα καταρρεύσει γρήγορα αν πολλές αποφάσεις μετατεθούν χωρίς να χρειάζεται στα ανώτερα κλιμάκια ενώ θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί εσωτερικά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Περιγράφοντας μια τυπική ημέρα την επίμαχη πρώτη περίοδο μετά το «άτακτο» Brexit το έγγραφο αναφέρει ότι η πρώτη ενημέρωση θα γίνεται στις 7 το πρωί στο υπουργείο Άμυνας με ενημερώσεις από όλη τη χώρα που θα φτάνουν στα χέρια υπουργών και ανώτατων αξιωματούχων, διαδικασία που θα συνεχίζεται «non-stop» με αξιολογήσεις μέχρι τις 5:30 το πρωί της επόμενης ημέρας.

rafima-1


Όπως αναφερει πηγή με γνώση της Operation Yellowhamer αν και ο προγραμματισμός έχει προχωρήσει, η συνολική εικόνα παραμένει χαοτική και «χωρίς κατεύθυνση».

Οι συντάκτες του εγχειριδίου διαχείρισης της κρίσης προειδοποιούν τους εργαζομένους σε κρατικές υπηρεσίες ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να εργάζονται non-stop για μια εκτεταμένη περίοδο που το ελάχιστο μπορεί να είναι 12 εβδομάδες με «ορισμένες συνέπειες να γίνονται αισθητές για μα περιόδο έως και 24 εβδομάδων».

Στο έγγραφο περιγράφονται επίσης οι 12 κρισιμότεροι τομείς της κυβερνητικής λειτουργίας όπως οι μεταφορές, οι υηρεσίες υγείας και τα δίκτυα νερού και διανομής τροφίμων.

rafima-2


Μολονότι τις σημαντικότερες αποφάσεις θα λαμβάνει η υποεπιτροπή εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στο έγγραφο επισημαίνεται ότι τα επιμέρους τμήματα θα πρέπει να συστήσουν τα δικά τους «κέντρα ελέγχου» αλλά και να διασφαλίσουν πόρους γι' αυτά.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί ο τομέας της υγείας με το υπουργείο Υγείας να έχει συντάξει ένα ερωτηματολόγιο με 60 ερωτήσεις που θα αποστέλλεται καθημερινά σε κλινικές και νοσοκομεία. Ανάμεσά τους ερωτήματα όπως «μπορείτε να ανταποκριθείτε σε επείγουσες θεραπείες για καρκίνο μέχρι την επόμενη ενημέρωση;» ή «θα αναστείλετε κάποια λειτουργία μέχρι την επόμενη ενημέρωση».

Ωστόσο αρκετοί υποστηρίζουν ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί αποδεικνύονται λίγο και ήρθαν πολύ αργά (too little, too late) υπογραμμίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το ενδεχόμενο ενός «άτακτου» Brexit είναι ότι η κεντρική κυβέρνηση δεν λέει στις τοπικές αρχές ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές τους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ellin

Γελανε και οι κοτες για το δηθεν χαος που θα προκυψει απο το brexit. Δυο χρονια προπαγανδα στους Βρετανους μπας και φοβηθουν να μπορεσει να κανει την κολωτουμπα η Μαιη Εμας την εκανε ο Πινοκιο αμμεσως πριν το καταλαβουμε και πηρε και την ψηφο. Η ΜΑΙΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΑ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙΑ;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bojo5

Από τις 11:15 ο  Τζόνσον δίνει τη μάχη για την έγκριση της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες   - Αργά το απόγευμα θα ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση - Αμφίβολο αν θα βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για την έγκρισή της - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

17