Σοκάρει ο οδηγός σχολικού λεωφορείου στην Ιταλία: Κρατούσα τους μαθητές ως ανθρώπινες ασπίδες

Σοκάρει ο οδηγός σχολικού λεωφορείου στην Ιταλία: Κρατούσα τους μαθητές ως ανθρώπινες ασπίδες

Ο οδηγός κρατούσε ομήρους τους 51 μαθητές ως «ανθρώπινες ασπίδες» για να φύγει για Αφρική – Όταν οι καραμπινιέρι απέκλεισαν τον δρόμο, έβαλε φωτιά στο σχολικό

lewf_milano
Ως «ανθρώπινες ασπίδες» χρησιμοποίησε τους 51 μαθητές που μετέφερε ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου στην Ιταλία στο οποίο έβαλε φωτιά, όταν οι καραμπινέρι απέκλεισαν τον δρόμο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κινδυνεύσουν ακόμη και με τη ζωή τους.

Ο οδηγός ανέφερε στους αστυνομικούς ότι κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, τη Τετάρτη, προκειμένου να επιβιβαστεί σε κάποιο αεροπλάνο και να φύγει για την Αφρική. Για να πετύχει τα σχέδιά του, κράτησε ομήρους 51 μαθητές, καθώς ήθελε να τους χρησιμοποιήσει ως «ανθρώπινες ασπίδες».

«Ήθελα να πάω στην πίστα του αεροδρομίου Λινάτε με τα παιδιά που θα χρησιμοποιούσα ως ασπίδα και να φύγω αεροπορικώς για την Αφρική, με εντυπωσιακό τρόπο», φέρεται να δήλωσε σε μια από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Ουσεϊνού Σι, με καταγωγή από τη Σενεγάλη, που έλαβε την ιταλική υπηκοότητα πριν από 18 χρόνια, υποστηρίζει ωστόσο ότι δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν.

Όταν οι καραμπινιέρι απέκλεισαν τον δρόμο, ο Σι έβαλε φωτιά στο σχολικό. Όλα τα παιδιά κατάφεραν την τελευταία στιγμή να βγουν έξω από τα πίσω παράθυρα, αφού οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια.

Ήθελε να τραβήξει την προσοχή στην τραγωδία των μεταναστών


Εντύπωση προκαλεί ο λόγος που επικαλείται ο Σι για να δικαιολογήσει την πράξη του. Όπως ανέφερε, ήθελε να τραβήξει την προσοχή στην τραγωδία των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο. Σήμερα, επανέλαβε και πάλι στους ανακριτές ότι δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.

Κλείσιμο
«Άκουγα τις φωνές των παιδιών στη θάλασσα που μου έλεγαν: κάνε κάτι συγκλονιστικό για μας, αλλά χωρίς να βλάψεις τα παιδιά», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνήγορος του Ουσεϊνού Σι ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον πελάτη του.

Είχε αναρτήσει βίντεο με τίτλο «Αφρική εξεγέρσου»

Σύμφωνα με την Corriere, ο 47χρονος εξέφρασε μίσος για «τους λευκούς» οι οποίοι «εισέβαλαν και αποίκισαν» την Αφρική, αναγκάζοντας τους Αφρικανούς να μεταναστεύσουν και «να πεθαίνουν στη Μεσόγειο». Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μιλάνου, Αλμπέρτο Νόμπιλι, είπε ότι ο Σι είχε αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο με τον τίτλο «Αφρική, εξεγέρσου».

Ο Σι είπε επίσης στους αστυνομικούς ότι η κατάσχεση από τις ιταλικές αρχές, την Τρίτη, του πλοίου Mare Jonio, το οποίο μετέφερε 48 μετανάστες, υπήρξε για τον ίδιο καθοριστικός παράγοντας. "«ταν κάτι που έπρεπε να κάνω και θα το ξανάκανα. Εκατό φορές. Γιατί το έκανα; Για να στείλω ένα μήνυμα στην Αφρική. Οι Αφρικανοί πρέπει να μείνουν στην Αφρική», είπε.

Ωστόσο, η εφημερίδα Messagero γράφει σήμερα ότι ο Σι έκανε μια πρώτη απόπειρα να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του την Δευτέρα. Είχε προσπαθήσει τότε να αλλάξει διαδρομή, αλλά ένας καθηγητής παρενέβη: «Τι κάνεις; Ακολούθα τον σωστό δρόμο», του είπε, σύμφωνα με τρεις μαθητές. Τα παιδιά ισχυρίστηκαν επίσης ότι εκείνη την ημέρα ο οδηγός ήταν πολύ νευρικός και είχε προσβάλει έναν νέο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης