Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «καρατόμησε» τον φωτογράφο του επειδή τον... «έκρυψε» από το κοινό για τρία δευτερόλεπτα!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «καρατόμησε» τον φωτογράφο του επειδή τον... «έκρυψε» από το κοινό για τρία δευτερόλεπτα!

Το ατόπημα του Ρι ήταν στιγμιαίο, αλλά ήταν αρκετό για να τον καταστήσει «πολίτη Β' κατηγορίας»

ri
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να απέλυσε τον προσωπικό του φωτογράφο επειδή προσέβαλε το κύρος του ως ανώτατου ηγέτη «κρύβοντάς τον» από το κοινό για... τρία μόλις δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο φωτογράφος του αυταρχικού ηγέτη, ονόματι Ρι, απολύθηκε κακήν κακώς λόγω του ατοπήματος στο οποίο υπέπεσε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων «δημοκρατικών» βουλευτικών εκλογών της Βόρειας Κορέας.

Πηγές από την Πιονγκγιάνγκ μεταφέρουν στην Daily Mail ότι ο Ρι κρίθηκε ένοχος επειδή «άλλαξε την γωνία που κρατούσε την κάμερα με αποτέλεσμα ο μηχανισμός του φλας να καλύψει στιγμιαία το πρόσωπο και τον λαιμό του υπέρτατου και σεβαστού ηγέτη της χώρας».

Ο φωτογράφος παραβίασε όμως και άλλους δύο κανόνες, εκείνον που απαγορεύει στους φωτογράφους να πλησιάσουν τον Κιμ σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων και εκείνον που τους απαγορεύει να στέκονται ακριβώς μπροστά του.

Ο 47χρονος φωτογράφος υπέστη σοβαρές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων η απόλυσή του αλλά και η διαγραφή του από το Εργατικό Κόμμα της Β. Βορέας. Η δεύτερη «τιμωρία» μάλιστα είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού ουσιαστικά καθιστά τον Ρι «πολίτη Β' κατηγορίας» στη Βόρεια Κορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από έναν μήνα, ο φωτογράφος έχαιρε της εύνοιας του Βορειοκορεάτη ηγέτη και μάλιστα είχε επιλεγεί για να απαθανατίσει την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης