Ερντογάν: Η Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τον Αυστραλό «Μπρέιβικ»

Ερντογάν: Η Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τον Αυστραλό «Μπρέιβικ»

«...αλλιώς θα αναλάβει δράση η Τουρκία, που ξέρει πώς να τον κάνει να πληρώσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», δήλωσε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος - «Εισαγωγή» για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία

20864262
Την επαναφορά της θανατικής ποινής για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, τον Αυστραλό «Μπρέιβικ», Μπρέντον Τάραντ ζήτησε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας την τραγωδία με τους 50 νεκρούς στη χώρα της Ωκεανίας, προκειμένου να τεκμηριώσει τις δεδηλωμένες προθέσεις του για επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σκότωσες 50 αδέρφια μας. Θα πληρώσεις γι' αυτό. Αν η Νέα Ζηλανδία δεν το κάνει, εμείς γνωρίζουμε το πως, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο».

Ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε ως εισαγωγή την τρομοκρατική ενέργεια του ακροδεξιού Αυστραλού, προκειμένου να αναλύσει το σκεπτικό του για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, ένα σχέδιο που έχει καταστήσει σαφές ότι πιστεύει και υποστηρίζει και το οποίο αποτελεί σημαντικό σημείο τριβής, αλλά και ανυπέρβλητο εμπόδιο στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στις συζητήσεις που διεξάγονται -με αργό ρυθμό- για την ένταξη της Άγκυρας στην ΕΕ.

Ο Ερντογάν δήλωσε με πάσα σαφήνεια ότι «ήταν λάθος για την Τουρκία να καταργήσει τη θανατική ποινή πριν από 15 χρόνια» και κάλεσε τη Νέα Ζηλανδία να προχωρήσει στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, ώστε να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τον Αυστραλό «Μπρέιβικ». «Αν το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας δεν πάρει την απόφαση, θα συνεχίσω να διαφωνώ δημοσίως. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αργότερα, σε μια ομιλία που εκφώνησε στην επαρχία Κοτζαέλι, στη βορειοδυτική Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να παραμείνει δυνατή.

«Εάν η Τουρκία σκοντάψει, η Συρία, το Ιράκ, η Υεμένη, η Λιβύη, η Βοσνία, το Ρακίν θα σκοντάψουν επίσης» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Κλείσιμο
Η Τουρκία είναι ένα ασφαλές λιμάνι για τους ανθρώπους, από τα Βαλκάνια στον Καύκασο και από το Τουρκιστάν στην Αφρική, όταν βρίσκονται σε ανάγκη, τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σύμβολο της ειρήνης, της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης