Τραμπ: Παραμένουν καλές οι σχέσεις μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

tru_kim

«Κληρονόμησα μια ολέθρια κατάσταση όσον αφορά τον βορειοκορεατικό φάκελο, σήμερα δεν υπάρχουν δοκιμές» είπε ο αμερικανός πρόεδρος μια εβδομάδα μετά την αποτυχημένη συνάντησή τους στο Ανόι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι σχέσεις του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν "παραμένουν καλές" παρά την παταγώδη αποτυχία της συνάντησής τους στο Ανόι στα τέλη Φεβρουαρίου.

"Έχω την αίσθηση ότι η σχέση μας, μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και εμού, είναι πολύ καλή, παραμένει καλή", δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, μια εβδομάδα μετά την αποτυχία της επίτευξης μιας συμφωνίας, έστω και μερικής, με τον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας.

"Κληρονόμησα μια ολέθρια κατάσταση όσον αφορά τον βορειοκορεατικό φάκελο. Σήμερα, δεν υπάρχουν δοκιμές, τίποτε απολύτως. Θα αισθανόμουν μεγάλη απογοήτευση αν διεξάγονταν δοκιμές", πρόσθεσε.

Αμερικανοί ειδικοί που βασίζονται σε νέες δορυφορικές φωτογραφίες ανέφεραν χθες, Πέμπτη, ότι η βορειοκορεατική βάση εκτόξευσης πυραύλων Sohae ανακατασκευάστηκε γρήγορα και πλέον έχει επανέλθει στο φυσιολογικό επιχειρησιακό της επίπεδο.

Η αποξήλωσή της ήταν ωστόσο μια από τις σπάνιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έκανε τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ ο βορειοκορέατης ηγέτης.

Παρότι η Πιονγκγιάνγκ δεν ανέφερε δημόσια τις δραστηριότητές της στη Σοχέ, το καθεστώς κατήγγειλε μέσω του βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγουν αυτές τις ημέρες η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο είναι σαφώς περιορισμένες από τότε που ο Τραμπ αποφάσισε να θέσει τέλος στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για να ενισχύσει την αναθέρμανση των σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

workers

Έκθεση αναδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες της νόμιμης μετανάστευσης για ανθρώπους με μεσαία ή ελάχιστα προσόντα από χώρες όπου δεν υπάρχει πόλεμος, άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση ασύλου

andy

Το ποσό αυτό χορηγείται για την κάλυψη των δημόσιων υποχρεώσεων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως π.χ. ταξίδια - Ο Δούκας του Γιορκ θα συνεχίσει πάντως να λαμβάνει χρήματα από τα ιδιωτικά κεφάλαια της Βασίλισσας, διευκρινίζουν βρετανικά ΜΜΕ